Cum alegi un supliment alimentar cu argint coloidal?

/ / Modificat: 2014-06-18
Cum alegi un supliment alimentar cu argint coloidal?

Suplimentele alimentare cu argint coloidal, fabricate de producatori certificati, din materie prima standardizata si certificata conform standardelor impuse de legislatia americana cGMP si FDA, au efect antibacterian si antiviral dovedit, fara sa prezinte efecte adverse.

Desi au fost intens mediatizate unele cazuri de albastrire a tesuturilor ca urmare a ingerarii argintului, acest lucru este izolat si strict legat de cazurile in care s-au folosit remedii obtinute domestic, in gospodarie, cu scopul automedicatiei.

Cazul americanului Paul Karason, care si-a fabricat singur argintului colidal este un exemplu clar de folosire improprie si abuziva a unei forme de argint necertificat, nestandardizat si impropriu calitativ. Acesta si-a fabricat asa-zisul argint coloidal folosind apa distilata, sare si argint pentru a-si rezolva mai multe probleme de sanatate.

Forme de "argint colidal" fabricat acasa, nu sunt echivalente cu argintul coloidal din suplimentele alimentare, care respecta normele in vigoare. 

Argintul coloidal nu se depune in organism

Argintul colidal, spre deosebire de sarurile de argint si de produsele obtinute in casa, este realizat din nanoparticule de argint cu dimensiuni foarte mici (un nanometru este de un million de ori mai mic decat un milimetru) si prezinta proprietati distincte fata de cele ilustrate de ionii de argint, livrati sub forma sarurilor de argint. Putem vorbi de particule de argint in solutie, cand dimensiunea acestora este chiar mai mica de un  nanometru, si de starea coloidala, atunci cand particulele dispersate in lichid au dimensiuni cuprinse intre unul si o mie de nanometri.

Nanoparticulele de argint in stare coloidala prezinta avantajul unui foarte bun profil de siguranta, atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator, precum si proprietati antiinfectioase deosebite. De cele mai multe ori persista confuzia intre sarurile de argint, care livreaza argint ionic si coloizii de argint. Ideal, argintul coloidal contine strict nanoparticule de argint, insa el poate sa reprezinte si o asociere de ioni de argint, cu nanoparticule de argint.

In esenta, procesul de obtinere a nanoparticulelor are la baza electroliza in apa deionizata, utilizand un electrod de argint. Procesul este insa mult mai complex si implica etape suplimentare de standardizare si stabilizare a argintului coloidal. De aceea, suplimentele alimentare pe baza de argint colidal se obtin doar in fabrici certificate, la standarde farmaceutice si, in niciun caz, cu dispozitive improvizate acasa. 

De asemenea, studiile arata ca argintul coloidal la dimensiuni nano se elimina din organism pe cale hepatica si renala, daca este administrat in mod echilibrat. Nanoparticulele de argint au biodisponibilitate superioara si se elimina din organism doar dupa ce si-au indeplinit efectul antiviral si antibacterian.

Modul de actiune al argintului coloidal este foarte eficient si foarte simplu: prezent langa un virus, o ciuperca sau langa o bacterie patogena, inactiveaza enzimele pe care aceste corpuri agresoare le folosesc pentru a putea respira in interiorul corpului nostru. De aceea, in scurt timp, patogenii "se sufoca" si mor, apoi sunt eliminati din organism de sistemul imunitar cu ajutorul sistemului de drenare limfatica.

Un fapt pozitiv este acela ca argintul coloidal actioneaza doar asupra patogenilor, bacteriile prietenoase sau bune din organism nu au de suferit si nici celulele organismului nostru fiindca au un alt sistem de metabolizare a oxigenului. Cu alte cuvinte, are efect antibiotic, dar fara niciun efect secundar. Mai mult, organismele patogene nu dezvolta rezistenta la argintul coloidal, acesta putand fi considerat un sistem imunitar secundar.

Alege informat suplimentele alimentare cu argint coloidal

Pericolul argiriei, adica al albastrii tesuturilor nu este real in cazul utilizarii argintului coloidal, obtinut si administrat conform prospectului sau indicatiilor consultantului de specialitate. Secom®, companie lider pe piata romaneasca in privinta oferirii de solutii de medicina naturopata, importator al suplimentului alimentar First Defense, pe baza de argint coloidal, recomanda si sustine alegerea informata a suplimentelor alimentare si, implicit, a suplimentelor pe baza de argint coloidal.

Produsul 100% natural First Defense, de la Secom®, are in compozitie argint coloidal de 0.001 microni, care nu se depune in organism si extracte din maslin, sunatoare si arabinogalactan. Formula unica a produsului First Defense este creata de medici pediatri special pentru copii, iar produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie. First Defense contribuie la echilibrarea sistemului imunitar prin stimularea producerii de imunoglobuline IgA, IgM, IgG si a limfocitelor T, prin stimularea imunitatii dobandite si a celei innascute antiinfectioase.

logo-SRP

De asemenea, produsul este benefic in echilibrarea imunitatii prin efectul sau de crestere a numarului de celule care inglobeaza si distrug agentii patogeni. First Defense ajuta la reducerea timpului de recuperare dupa toate tipurile de infectii si la reducerea stresului oxidativ. Pentru rezultate de durata, Secom® recomanda minimum 3 luni de tratament cu produsul First Defense.

Compania Secom® sustine si promoveaza alegerea informata a suplimentelor alimentare si lupta impotriva automedicatiei si a folosirii unor tratamente neconventionale, netestate, care pot pune in pericol sanatatea celor care le folosesc. 

Secom® sustine demersul medicinei integrative, care asociaza medicina alopata cu medicina naturopata. Sustinem medicina integrativa prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. De aceea, Centrul de Consultanta Naturopata Secom® ofera consultanta la cele mai inalte standarde, cele mai  eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre