Deficienta de vitamine si minerale

/ / Modificat: 2014-06-16
Deficienta de vitamine si minerale

Organismul are nevoie de vitamine si de minerale pentru a functiona si pentru a indeplini atat functii de baza, cat si procese complexe. Printre substantele cele mai importante pentru organism se numara vitaminele A, C, D, E, K, complexul de vitamine B, precum si minerale ca zincul, magneziul, calciul sau iodul.

Sunt esentiale

Vitaminele si mineralele sunt implicate in toate functiile organismului, de la transformarea alimentelor in energie si diviziunea normala a celulelor, pana la apararea organismului prin actiunea sistemului imunitar si dezvoltarea sistemelor nervos si osos. Majoritatea vitaminelor si mineralelor sunt obtinute din alimentatie, intrucat organsimul nu are capacitatea de a le produce intern. De aceea, este important sa ne asiguram ca avem o alimentatie diversificata care sa furnizeze o varietate si o cantitate suficienta de vitamine si minerale.

Cantitatea optima de vitamine si minerale este raportata la fiecare individ, in functie de varsta, istoric medical, stil de viata etc. Deficienta de substante nutritive inseamna aparitia unor probleme in functionarea organismului, de aceea trebui sa fim atenti la semnalele primite si sa luam masuri pentru remedierea situatiei.

Deficienta de vitamine

O cantitate insuficienta de vitamina A se manifesta prin uscarea pielii si a mucoaselor, scaderea acuitatii vizuale nocturne, o imunitate scazuta, precum si iritarea pielii in urma expunerii la soare. Vitamina C este cunoscuta pentru capacitatile antioxidante si rolul sau in activarea sistemului imunitar. Deficienta de vitamina C este semnalata de organism prin aparitia starilor de oboseala, de somnolenta, printr-o rezistenta scazuta la efort si la infectii. Acneea, cariile si fragilitatea oaselor sunt indicatori ai deficientei de vitamina D.

Vitamina E este printre vitaminele cel mai bine absorbite de organism, insa o cantitate insuficienta din aceasta duce la probleme serioase precum distrofia musculara, scaderea imunitatii, precum si imbatranirea cutanata prematura. Deficienta de vitamina K poate cauza probleme de coagulare a sangelui, iar cea de vitamine din complexul B se rasfrange asupra sanatatii sistemului nervos, muscular, pielii, parului si sistemului gastrointestinal.

Deficienta de minerale

Valorile diminuate ale mineralelor din organism pot afecta de asemenea sanatatea. Cantitatea de zinc influenteaza functionarea sistemului imunitar si apetitul. Apatia este un simptom al deficientei de magneziu, asemeni dificultatilor de concentrare, tulburarilor de memorie si spasmelor musculare. Spasemele musculare sunt un indicator si al lipsei de calciu. Deficienta de calciu este semnalata si de furnicaturi si amortirea membrelor, iritabilitatea si palpitatiile cardiace. Un nivel scazut de iod in organism duce la oboseala, la acumularea de kilograme in plus, depresie si hipotiroidie.

Alive!, 133 de ingrediente esentiale pentru energie si imunitate

Produsul Alive!™ (fara fier), 30 de tablete, de la Secom® este un mega-nutrient pentru un nivel optim de energie si imunitate. Produsul asociaza intr-o singura tableta 133 de nutrienti esentiali din surse 100% naturale: 29 de vitamine si minerale, 37 de extracte din fructe, legume si plante verzi, 12 enzime digestive, 10 acizi grasi Omega 3/6/9, 12 extracte din ciuperci medicinale, 15 antioxidanti si 18 aminoacizi.

Nutrientii din Alive!™ (fara fier) se absorb in circuitul sangvin in mai putin de 30 de minute. Alive!™ (fara fier) contine cele mai eficiente ingrediente: minerale chelatate cu aminoacizi, extracte din fructe si legume procesate astfel incat sa-si mentina calitatile, extracte organice din ciuperci medicinale chinezesti si japoneze, toate ingredientele fiind testate in laborator pentru asigurarea puritatii si eficientei.

Alive!™ (fara fier) de la Secom® contribuie la reducerea oboselii si la functionarea normala a sistemului imunitar. De asemenea, produsul Alive!™ (fara fier) ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului fizic, psihic si oxidativ.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele trei magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22, str. Stirbei Voda nr. 150, bd. Iuliu Maniu nr. 59 si magazinul Secom® din Ploiesti, bd. Republicii nr. 181. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro.  

 

Secom® este compania romaneasca lider de autoritate in solutii de medicina integrativa care raspund nevoilor unui lifestyle sanatos al omului modern. Portofoliul Secom® acopera toata gama de afectiuni, cuprinzand peste 180 de produse 100% naturale, o mare parte unice pe piata din Romania: vitamine si minerale, extracte standardizate din plante, fructe si legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice si prebiotice, o linie speciala de produse pentru copii si creme medicinale.

 

Demersul medicinei integrative este sustinut prin produse naturale exceptionale, studiate stiintific si prin servicii de consultanta de specialitate. Astfel, Centrul de Consultanta Naturopata Secom® ofera cele mai eficiente solutii naturale personalizate, aplicand conceptul de medicina integrativa care presupune asocierea tratamentelor alopate cu terapiile complementare. Experienta de peste 11 ani in fitoterapia stiintifica si cei peste 10 000 de pacienti, cu o gama larga de afectiuni, cu rezultate favorabile sub tratamentele complementare recomandate contureaza imaginea de autoritate in domeniu a companiei.

 

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate. Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook Secom Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre