Beneficiile Cod Liver Oil pentru sanatatea copilului

| | Modificat: 2015-05-11 14:16:22

Beneficiile Cod Liver Oil pentru sanatatea copilului

Uleiul din ficat de cod este un element "must have" in procesul de crestere al copiilor. Bogat in acizi grasi Omega-3, vitaminele A si D, uleiul din ficat de cod reprezinta un suport bun pentru copil, asigurandu-i echilibrul imunitar, o buna dezvoltare neurocognitiva, osteoarticulara si metabolica.

Beneficiile pe care le are uleiul din ficat de cod asupra copiilor pot fi asigurate numai daca acesta are o concentratie optima a anumitor ingrediente, respecta standardele de productie, este natural si nu in ultimul rand, are un gust care sa placa copilului. 

Cod_Liver_Oil

De ce este bine sa-i oferi copilului tau Cod Liver Oil?

Uleiul purificat din ficat de cod este o sursa foarte buna de acizi grasi Omega-3 care au in compozitie EPA (acid eicosapentaenoic), DHA (acid docosahexaenoic) si vitamine A, D si E.

Pentru a intelege cum contribuie acesti compusi la sanatatea copilului, vom explica mai jos rolul fiecaruia.

  • EPA (acid eicosapentaenoic) este un acid gras Omega-3, precursor al anumitor eicosanoizi, clasa de substante ce include tromboxani, prostaglandine, leucotriene. Eicosanoizii regleaza procese fiziologice fundamentale, cum ar fi diviziunea si cresterea celulara, secretiile hormonale si activitatea de transport celular transmembranar.
  • DHA (acid docosahexaenoic) – este un acid gras Omega-3 cu lant lung, ce se regaseste in cantitati mari la nivelul creierului, mai exact in compozitia acelor structuri care sunt implicate in realizarea sinapselor. Astfel DHA este un constituent important al membranei sinaptice, al veziculelor sinaptice si al conurilor de crestere. Alimentatia si ficatul ofera organismului DHA. Rata de sinteza a DHA la nivel cerebral este redusa, insa acesta este esential pentru mentinerea structurii normale a membranelor neuronale si functionarea optima a sinapselor. 
  • Vitamina A este implicata in procesul de crestere si contribuie la dezvoltarea tesuturilor, sanatatea ochilor si cresterea raspunsului imunitar.
  • Vitamina D contribuie la sanatatea oaselor si a dintilor, ajutand la absorbtia calciului in organism.
  • Vitamina E este o vitamina liposolubila cu rol antioxidant (protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi). Aceasta este recomandata pentru mentinerea sanatatii inimii si sistemului circulator. 
  • Uleiul de ficat de cod are in compozitie vitaminele A si D, insa pentru rezultate mai bune, cantitatea acestora poate fi suplimentata prin suplimentarea formulei. 

Studiile arata ca administrarea Omega-3 in copilarie contribuie la:

Functionarea optima a sistemului nervos al copilului: fosfolipidele din creier contin cantitati mari de acid docosahexaenoic (DHA), acid eicosapentaenoic (EPA) si acid arahidronic (AA). DHA si EPA contribuie la mentinerea functionalitatii membranei celulare, asigurandu-i permeabilitatea si o sensibilitate corespunzatoare a receptorilor membranari.

Nivelul scazut de DHA se asociaza cu reducerea performantelor cognitive si modificari comportamentale, de aceea suplimentarea prin produse specifice contribuie la imbunatatirea performantelor intelectuale ale copiilor, imbunatateste statusul copiilor cu tulburari de spectru autist  si ADHD . 

Modularea raspunsului imunitar – acizii grasi Omega-3 exercita un rol antiinflamator (inhiba productia de prostaglandine si leucotriene, reduc productia citokinelor proinflamatoare (TNF-α, IL-1, IL-6 È™i IL-8) si reduc generarea speciilor reactive de oxigen), fiind si un bun dermatoprotector.

Acesta este recomandat copiilor care racesc des, celor care merg la gradinita si scoala si au nevoie de un suport in adaptare, dar si in cazul unor copii cu boli cronice respiratorii. De exemplu, administrarea 84 mg EPA si 36 mg DHA contribuie si la reducerea simptomatologiei astmului bronsic la copii. 

Crestere si dezvoltare osoasa - acizii grasi Omega-3 favorizeaza mentinerea unei densitati osoase optime, prin stimularea factorilor care promoveaza osteosinteaza ÅŸi acumularea calciului in oase.

Studiile arata ca EPA si DHA cresc productia de IGF1 (factorul de crestere insulin-like 1), factor ce promoveaza activitatea osteoblastelor (celule osoase tinere, nediferentiate complet, din care se formeaza osteocitul).

Nivelul seric al DHA in perioada de crestere si maturizare a sistemului osos asigura un nivel bun de mineralizare osoasa la maturitate. 

Cod Liver Oil mai este recomandat si copiilor aflati sub tratament cu corticoizi – ofera protectie osoasa si imunomodulare , copiilor supraponderali pentru reducerea greutatii in caz de supraponderabilitate , managementul dislipidemiei , a steatozei hepatice , dezvoltare musculara si cardiovasculara. 

Cod Liver Oil de la Secom, ideal pentru dezvoltarea copilului

Special conceput de medicii pediatri, Cod Liver Oil din portofoliul Secom® are o formula optima, ingrediente naturale si un gust foarte bun. 

Produsul realizat din ulei purificat din ficat de cod arctic, din Norvegia, contine per lingurita (5 ml): 1225 mg acizi grasi Omega-3 (DHA-600 mg, EPA-400 mg, alti acizi grasi Omega-3 – 225 mg) si un supliment de vitamina A, D si E pentru potentarea efectelor acizilor grasi.

Pe langa cantitatea optima a ingredientelor, materia prima de calitate, produsul are un gust natural de capsune, nu contine zahar sau alti aditivi si ajunge pana la 95 de zile de administrare.

Acesta poate fi administrat de la varsta de 6 luni si este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si Societatea de Neurologie si Psihiatrie a Copilului din Romania (SNPCAR).

Asigurati-i copilului o dezvoltare armonioasa si un start bun!

Sursa articol: Secom.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri