Goana dupa reduceri pentru cadourile de Craciun ale copiilor

/ / Modificat: 2017-11-14
Goana dupa reduceri pentru cadourile de Craciun ale copiilor

Acus vin sarbatorile si intram cu totii intr-o cursa nebuna dupa cumparaturi. Ne plangem ca ne e greu, ca se duc banii, dar, sa fim seriosi, oricat de obositi am fi, dupa o sesiune de shopping, suntem tare fericiti. Cu conturile mai goale, dar fericiti.

Bucuria noastra este dublata de reduceri. Eu cand ma intorc acasa de la cumparaturi nu povestesc despre materialele din care sunt facute hainele, nici despre beneficiile lucrurilor pe care le cumpar. Mai intai dezvalui care a fost reducerea. Ca e 5%, ca e 50% nici nu mai conteaza. Important este sa fie o reducere acolo, cat de mica.

Cupoanele de cumparaturi ne fac mai fericiti decat atunci cand primim un sarut

M-am gandit ca e ceva in neregula cu mine. M-am linistit cand am dat peste un studiu cu nume pompos: "Creierul tau si cupoanele: neuropsihologia cupoanelor" realizat de medicul neuro-economist Paul J. Zak, de la Claremont University. Domnul asta cercetator zice ca atunci cand ne apar cupoane de reduceri in fata ochilor creste nivelul de oxitocina mai mult decat atunci cand am primi un cadou. Oxitocina creste cu 38% mai mult decat atunci cand ne sarutam si mangaiem cu persoana iubita, atunci cand primim cupoane. Ganditi-va ca practic un cadou este ceva gratis, iar un cupon ne face sa scoatem bani din buzunar. Dar asta ne face fericiti pentru ca am descoperit un fel de comoara. Nu mai zic ca studiul precizeaza ca vederea cupoanelor ne elibereaza de mai multe tipuri de stres si scade anxietatea.

M-am linistit. Nu sunt eu defecta. Asa suntem toti oamenii si nu avem motive sa ne mai punem intrebari suplimentare. Daca rezulta fericire, ce mai conteaza de ce?

De ce am facut toata aceasta apologie a cupoanelor si a fericirii? Era un preambul la o marturisire. Nu sunt fericita. Sunt extaziata! Tocmai ce am primit un manunchi de cupoane de la Chicco, un carnet de Chicconomii, cu reduceri de pana la 40%. Va dati seama ce reactie am avut cand l-am vazut. Deja mi-am facut planuri legate de cadourile de Craciun pentru toti copiii din familie, de la bebelusi la cei mai mari. Carnetul are reduceri pentru toate etapele de dezvoltare ale copiilor.

chicconomii

Cum poti primi si tu un carnet de Chicconomii?

Nici nu am facut ceva special ca sa-l merit. Doar am intrat in magazinul lor din Bucuresti sa cumpar niste chestii de care aveam nevoie pentru copii si l-am primit. Au magazine si in Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Oradea, Galati si Bacau asa ca poti merge si tu sa primesti unul. Vin sarbatorile si e bine sa ai niste reduceri la indemana pentru cadourile copiilor, nepotilor si a altor pitici din jurul tau. In plus, in luna noiembrie, reducerile de pe carnetul de Chicconomii sunt valabile si in magazinul online.

Nu te teme ca vei scoate cardul sifonat din sesiunea de shopping. Un alt studiu (e nevoie de argumente puternice ca sa ne justificam pasiunea de a pleca cu plase si plasute din magazine) spune ca mersul la cumparaturi face oamenii mai fericiti. Niste americani de la Universitatea din Michigan au publicat o cercetare care se cheama "Beneficiile terapiei prin cumparaturi: deciziile de achizitii pe care le luam diminueaza tristetea". V-am spus ca e treaba serioasa! Mergeti la cumparaturi si alungati tristetea! Tineti in portofel si un carnet de cupoane (sau Chicconomii cum simpatic l-au numit cei de la Chicco) si veti fi de-a dreptul fericiti! 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri reduceri cheltuieli

Articole recomandate

Citeste si despre