De ce ne ciupesc tantarii? 7 motive la care nu te-ai fi gandit niciodata

/ / Modificat: 2016-09-28
De ce ne ciupesc tantarii? 7 motive la care nu te-ai fi gandit niciodata

Expertii incearca sa sparga codul conform caruia tantarii iubesc mai mult anumite persoane in detrimentul altora. Si iata ce au descoperit:

 chicco_Zanza_no

1. Poate nu stiai ca femelele-tantar sunt cele vinovate de enervantele ciupituri. Ele au nevoie de sangele uman, acesta continand o proteina care ajuta la dezvoltarea oualelor acestora. In schimb, partenerii lor sunt inofensivi, ei hranindu-se cu nectarul florilor.

2. Ai grupa de sange 0? Atunci poti functiona ca un dispozitiv antitantari pentru cei din jurul tau, deoarece sangele tau este mai gustos decat al celorlalte grupe.

3. Iti place berea? Si tantarilor la fel, mai corect spus, mirosul pe care il emana pielea umana dupa consumarea unui pahar de bere inofensiv.

4. Picioare cu miros neplacut? Amuzant, nu? Tantarii gasesc degetele de la picioare extrem  de apetisante. Cu toate acestea, tot bratele li se par mai gustoase.

5. Emisiile de dioxid de carbon atrag tantarii care mustele la miere.  Stiai ca:

a. atunci cand mergi la sala sau alergi sau te plimbi cu bicicleta, datorita efortului depus emisiile de CO2 din respiratie sunt mai mari decat in mod normal, ceea ce te face o tinta sigura si apetisanta pentru tantari? 

protectie_sarcina_tantari

b. esti insarcinata? Daca da, atunci si tu emiti o cantitate mai mare de CO2, iar temperatura din zona abdomenului este mai mare decat in mod normal, fapt ce reprezinta o noua atractie pentru tantari.

c. ti-ai achizitionat vreun dispozitiv inteligent care emite CO2 si l-ai plasat in curte pentru a prinde in capcana lui tantarii? Nu ai facut altceva decat sa aduci si mai multi tantari in jurul tau. 

6. Iti place ca gradina ta sa arate ca o padure tropicala? Atunci retine ca iarba inalta, tufisurile dese, intunericul si umiditatea reprezinta un mediu propice inmultirii si dezvoltarii tantarilor. 

7. Stiai ca ciupiturile tantarilor sunt mult mai periculoase spre sfarsitul verii? Logica este una simpla: femelele ciupesc pasarile care au virusul West Nile, apoi ciupesc oamenii si astfel il raspandesc. Catre finalul verii, sansele de a ciupi mai multe pasari infectate cresc in mod alarmant.

Asa ca, nu uita: existenta repelenti impotriva tantarilor care te ajuta sa scapi de aceste neplaceri si, foarte important de retinut, nu contin parabeni, au ingrediente naturale si sunt recomandate atat pentru bebelusi, cat si pentru femei insarcinate.

chicco_abonare_newsletter

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ghidul Parintilor Chicco

Articole recomandate

Citeste si despre