Ecografia de descoperire a sarcinii, la cat timp de la conceptie?
 

Mi se pare mult prea devreme data la care s-a efectuat ecografia. In primul rand, dupa contactul sexual, fecundatia poate sa se produca in urmatoarele 24 de ore, iar dupa fecundatie, dureaza aproximatie 7-10 zile pana ce oul proaspat format se leaga de uter, se nideaza.

Numai dupa momentul nidatiei se secreta HCG (hormonul de sarcina), acel hormon care poate fi identificat in urina sau ser pentru a putea defini diagnosticul de sarcina.

Ecografia se recomanda de regula la 6 saptamani de amenoree, inainte de aceasta perioada este putin probabil sa se poata identifica o imagine care sa certifice prezenta sarcinii, iar absenta imaginii la o astfel de distanta fata de posibilul contact sexual fecundant nu poate exclude diagnosticul de sarcina.


In consecinta, va recomand sa efectuati un test de sarcina la 10 zile fata de contactul sexual respectiv si sa repetati ecografia la minim 4 saptamani fata de acest contact.

Multa sanatate!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul