Sexul in perioada de sarcina

/ / Modificat: 2011-10-10
Sexul in perioada de sarcina

Multe femei au credinta si temerea ca odata cu aparitia sarcinii, viata lor sexuala ia o lunga pauza. Exista multe tabu-uri sociale legate de sexul in perioada sarcinii iar viitoarea mamica e bombardata cu tot felul de sfaturi si informatii angoasante: ca face rau copilului, ca poate provoca avort, ca "nu se cade", etc.

Doamnelor, nu tineti cont de toate minunile care va ajung la urechi! Singurul sfat pe care trebuie sa-l urmati este cel al medicului specialist care va urmareste sarcina.

Sunt putine cazurile in care, datorita unor conditii medicale cu totul speciale, activitatea sexuala ar trebui limitata sau intrerupta. Dar daca medicul spune ca e voie, atunci, e voie!

Sarcina e un eveniment minunat si trebuie privita fara teama.

Este o perioada in care viata de cuplu capata dimensiuni noi, nebanuite. Desigur, prioritatile femeii se schimba radical. Va avea un copil si trebuie sa pregateasca totul cu mare grija pentru el.

Sarcina aduce o multime de evenimente: modificari hormonale, modificari ale aspectului fizic, femeia creste in greutate cu cel putin 10 kilograme; modificari ale starii generale cu sensibilitate crescuta, uneori dureroasa a sanilor, greturi, varsaturi, etc.

Toate acestea influenteaza starea psihica a femeii avand rasunet si in planul vietii sexuale care, in mod firesc, pierde putin din atentia partenerilor.

Unele femei, in special firile optimiste, tonice, infloresc. Se simt bine in pielea lor cu toate ca aceasta creste vazand cu ochii, sunt vesele au pofta de viata si trec relativ usor peste greutatile sarcinii.

Altele, din pacate, cu toate ca-si doresc un copil foarte mult, sunt nemultumite de aspectul lor fizic, au impresia ca se uratesc, dezvolta depresie si stari anxioase. Oricare ar fi situatia, femeia insarcinata are nevoie de atentie speciala. Trebuie sa se simta iubita, inteleasa si sustinuta.

Comunicarea cu partenerul este extrem de importanta. Apetitul sexual e influentat si de aceasta. Satisfactia sexuala e necesara si completeaza in mod fericit relatia afectiva.

La randul sau, viitorul tatic are nevoie de intelegere. Pe unii barbati sarcina partenerei ii poate speria mai mult ca pe ea insasi. Multi pot dezvolta sentimente de vinovatie fata de sex sau pot ajunge sa o menajeze excesiv.

Cum ziceam, prin comunicare sincera si deschisa se rezolva aceste neintelegeri. Cei doi ajung sa se cunoasca mai bine iar acest fapt ii va apropia cu siguranta. Unii barbati vor considera sexy transformarile prin care trece iubita lor si asta nu poate decat sa imbunatateasca viata sexuala.

In decursul sarcinii, apetitul sexual al femeii va cunoaste suisuri si cobarasuri datorate modificarilor din trupul ei. Cresterea vascularizatiei la nivelul organelor genitale poate duce la cresterea apetitului sexual. Femeia se poate excita mai usor si chiar poate avea orgasme mai multe.

Aspectele neplacute cum ar fi sanii durerosi, trebuie avute in vedere de catre partener. Unele transformari pot fi privite cu drag si cu umor fara insa a-i afecta increderea in sine.

De la o vreme, abdomenul mare poate provoca dureri la penetrare si dificultate in miscare. Acesta e un bun motiv de a incerca pozitii noi, mai confortabile. Nu uitati ca placerea sexuala are darul de a reduce discomfortul deci are o oarecare utilitate terapeutica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre