De ce refuza barbatii contactul intim in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2012-03-05 16:11:56

Nu de putine ori se intampla ca barbatii sa refuze contactul intim in perioada sarcinii, desi medicul a dat unda verde intimitatii in cuplu si exista liste intregi de argumente cu beneficii ale actului sexual in aceste circumstante. Ostilitatea viitorilor tatici fata de amorul pasional cu partenera insarcinata nu tine cont de rasa, religie sau alte criterii culturale. Este o optiune dictata de preferintele erotice personale si conceptiile fiecaruia despre sexualitate.

sex-sarcina

Iata care sunt problemele pe care barbatii le atribuie sexului in sarcina si cum poti rezolva aceasta situatie delicata.

Conceptia comuna este aceea ca gravidele refuza, de regula, contactul sexual, spre dezamagirea partenerilor dornici de momente intime in relatie. In realitate, o buna parte din barbati evita sexul in perioada de graviditate, desi viitoarele mamici sustin contrariul. Sondajele de opinie derulate in acest sens de-a lungul timpului indica o serie de motive, intemeiate sau nu, care justifica libidoul scazut al barbatilor pe cale sa devina parinti.

Motivele barbatilor abstinenti in sarcina

Taticii in devenire nu se pot relaxa suficient in cadrul intim cu partenera insarcinata, deoarece au senzatia ca exista o a treia persoana intre ei.

Iata care sunt si celelalte motive frecvente ale barbatilor abstinenti in perioada de sarcina:

  • Teama de burtica: acest lucru nu inseamna ca isi considera partenera neatragatoare. Unii barbati nu pot trece peste imaginea burticii rotunde, care indica in mod clar existenta bebelusului inautru. Unii tatici asociaza sexul in sarcina cu o forma de incest (mai ales daca asteapta o fetita), pentru ca se apropie fizic foarte mult de interiorul pantecului. Miscarile copilului si contractiile burticii din preajma orgasmului ii sperie teribil.
  • Teama ca ranesc mamica sau copilul: indiferent de explicatiile avizate si stiintifice pe care le primesc de la sotie sau de la medic, barbatii sensibili la acest capitol nu se pot excita de teama ca pot rani mamica sau copilul prin penetrare si miscarea inevitabile de "du-te, vino".
  • Libiodoul scazut: in special la primul copil, barbatii pot avea un libidou extrem de scazut pe fondul stresului cauzat de anxietate, grijile curente, nesiguranta fata de viitor si alte probleme care pot afecta bunadispozitie necesara pentru un act sexual normal.
  • Frica de necunoscut: unii barbati sunt sceptici cu privire la informatiile transmise de diverse surse credibile si se lasa coplesiti de o frica fata de necunoscut, pe care nu doresc sa o inlature. In consecinta, isi fac propriile idei despre sexul in sarcina (de pilda, ca sperma poate induce travaliul, penisul poate lovi bebelusul etc).

In afara de toate aceste temeri comune, exista si retineri de alta natura. Viitorii tatici cred ca partenera lor face un sacrificiu atunci cand accepta sexul intr-o conditie atat de sensibila (mai ales in ultimul trimestru de sarcina) si refuza sa faca dragoste tocmai pentru ca se simt vinovati. Iar cum multe femei sunt prea pudice sa isi exprime necesitatile sexuale in mod direct, partenerii lor raman cu o impresie gresita, care determina in final abstinenta indelungata.

Convingerea barbatilor de a face dragoste in sarcina

O buna parte din impedimentele responsabile cu refuzul taticilor de a-si iubi partenera in cele 9 luni magice pot fi inlaturate cu succes de o mamica deschisa si dornica. Convingerea barbatilor de a face sex in sarcina consta intr-o abordare cu tact a problemei si o comunicare libera, fara cenzura:

  • Discutati: daca vrei sa faci dragoste, spune-i acest lucru cu mandrie, nu cu rusine. O femeie matura este capabila sa isi exprime nevoile, insa cu delicatete. Barbatii speriati de idee vor avea nevoie de un progres treptat catre actul sexual.
  • Experimentati: satisfactia sexuala nu provine in mod exclusiv din penetrare. Va puteti bucura de momente intime ca in adolescenta, cu gesturi tandre si multa afectiune.
  • Incita-l: orice barbat simte pulsiuni sexuale puternice atunci cand incerci sa il seduci. Nu astepta sa faca el primul pas, incita-l cu atingeri senzuale, stimulari ale zonelor sale erogene si alte tertipuri la care sigur ai mai apelat in trecut. Sansele ca el sa treaca peste retinerile anterioare sunt extrem de mari.
  • Preia initiativa: se teme ca te poate rani daca faceti dragoste? Preia initiativa si spune-i unde te poate atinge, controleaza tu miscarile si domina actul sexual. In acest fel, se va lasa purtat de val si va scapa de sentimentul ca te sacrifici sau ca iti face rau.

Taguri Sex in sarcina

Adelina Dobrin

Redactor Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre