Tratamente naturiste pentru constipatie in sarcina

/ / Modificat: 2013-05-29
Tratamente naturiste pentru constipatie in sarcina

Tratamentele naturiste reprezinta cel mai simplu si sigur mod de a trata constipatia in timpul sarcinii. Aceasta apare frecvent la gravide si este considerata un simptom de sarcina. Ea apare din cauza schimbarilor hormonale si a pozitiei fatului. Iata cele mai sigure remedii naturiste contra ei!

  • Ia un probiotic in fiecare zi. Probioticele contin bacterii sanatoase care ajuta tractul digestiv sa functioneze corect. Ele contin inclusiv Lactobacillus Acidophilus si Bifidus care ajuta la eliminarea regulata a scaunelor.

  • Ia o doza de 1000 mg de Chlorella in fiecare zi. Aceasta este o alga verde care creste in ape dulci. Este bogata in fibre si nu numai ca ajuta la combaterea constipatiei, dar are si efecte pe termen lung. Te ajuta sa iti mentii un scaun echilibrat in restul sarcini.

  • Apeleaza la un remediu homeopatic numit Sepia (se prepara din lichidul cerneala a cefalopodului, Sepia officinalis). Acesta se administreaza de 2-3 ori pe zi daca suferi de constipatie cronica in sarcina, in functie de doza recomandata pe prospect. Acest tratament functioneaza de minune la gravidele care au si stari de iritabilitate asociate acestei probleme.

  • Ia cate 5 grame de supliment de tarate de Psyllium de 2 ori pe zi. Acesta functioneaza ca laxativ natural si te ajuta sa ai un scaun regulat. Atunci cand iei acest supliment, asigura-te ca bei suficienta apa.

  • Ai grija sa te mentii hidratata foarte bine si sa bei foarte multa apa, sucuri si fluide. Deshidratarea este prima cauza a constipatiei. Bea cel putin 2 pahare de apa calduta dimineata pe stomacul gol si fa putina miscare. Te va ajuta sa te simti mai bine si va favoriza eliminarea toxinelor din organism.

  • Adauga pudra de ginger in mancaruri. Daca nu iti place, apeleaza la suplimente care il contin. Contribuie la digestie si te ajuta sa scapi de balonare, aciditate, gaze si chiar constipatie in timpul sarcinii. De asemenea, poti consuma bauturi sau ceai cu ginger.

  • Mananca regulat curmale. Acestea sunt foarte utile in combaterea constipatiei. De asemenea, are rol si in circulatia sanguina si furnizeaza si fier organismului.

  • Mananca des fructe bogate in fibre si bea sucuri naturale din acestea. Printre ele se numara portocalele, bananele, prunele, strugurii etc. Ele ajuta la deplasarea materiilor fecale in intestine si la evacuarea lor. Atentie la sucul de prune pentru ca este un laxativ puternic. Bea cu precautie.

  • Fa cat mai mult sport. Miscarea fizica este un laxativ natural. Lucreaza in special muschii planseului pelvin, zona cea mai importanta pentru combaterea constipatiei. Este important sa faci sport cel putin 30 de minute de 2-3 ori pe saptamana pentru a ajuta digestia. Daca musculatura locala este slabita sau nelucrata poate determina aparitia constipatiei pentru ca miscarile intestinale de evacuare a fecalelor se fac cu dificultate. Exercitiile Kegel sunt o solutie.

  • Fa masaje, bai calde, exercitii de respiratie si alte tehnici de relaxare. Stresul si presiunea emotionala din timpul sarcinii pot cauza constipatia. De aceea, este important sa te asiguri ca starea ta de spirit este cat mai buna si ca aplici metode de relaxare eficiente si sigure in sarcina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Constipatia in sarcina Simptome sarcina Plante sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre