Sarcina pe timpul verii. Cum faci fata caldurii?

/ / Modificat: 2018-06-25
Sarcina pe timpul verii. Cum faci fata caldurii?

Cui nu ii place vara? Este anotimpul cel mai insorit, cu zilele cele mai lungi, cu vegetatia cea mai luxurianta; vara este timpul vacantelor, al plajelor cu nisipuri fine, al balacelilor in apa si al odihnei.

Dar atunci cand esti insarcinata, vara s-ar putea sa nu mai fie ce a fost pentru tine; nu numai ca porti greutatea sarcinii, dar ai si responsabilitatea de a avea grija de noua persoana care se dezvolta in interiorul corpului tau, iar soarele si caldura pot sa devina neplacute la un anumit moment dat. In aceasta perioada este posibil ca tot ce iti doresti este sa stai in casa, cu aerul conditionat dat la maxim pentru a te simti confortabil si a evita zapuseala de afara.

Deshidratarea si oboseala cauzata de caldura, dar si efectele nocive pe care ti le-ar putea cauza razele solare, pot fi adevarati factori de amenintare pentru tine si viata bebelusului pe care il porti, asa ca este bine sa stii cum sa faci fata caldurii atunci cand esti insarcinata, pentru a te putea bucura in siguranta de vacanta de vara.

Cum sa faci fata edemelor

Daca picioarele tale se umfla, exista doua modalitati prin care poti reduce semnificativ edemul: Incearca sa reduci cantitatea de sare din alimentatia ta: reducand cantitatea de sare pe care o mananci, vei reduce si edemul la nivelul picioarelor; ai grija insa, si nu elimina complet sarea, pentru ca ea contine iod, o minerala importanta care ajuta la dezvoltarea bebelusului tau.

Tine-ti picioarele elevate cat mai mult posibil: avantajul este ca te poti relaxa intr-un fotoliu comod, acest lucru fiind unul dintre cele mai utile pe care le poti face in perioada verii.

Scoate-ti inelele de pe mana: din pacate, degetele tale se vor umfla primele, imediat ce observi ca incepe sa se intample asta este mai bine sa iti scoti inelele de pe maini, altfel este posibil sa devina imposibil de scos si ar fi pacat sa fie nevoie sa iti tai verigheta de pe mana, nu?

Poarta incaltari comode: poate ca te gandesti ca o pereche de slapi este perechea de incaltaminte ideala atunci cand este cald, iar tu esti insarcinata, insa slapii nu iti ofera nici un fel de suport, asa ca mai bine cumpara-ti o pereche de sandale comode, care sa iti sustina corect piciorul.

Cum sa faci fata caldurii

O balaceala in apa este una dintre cele mai bune metode de a infrange arsita verii: sa inoti este ceva ce poti face fara nicio problema cand esti insarcinata, atat timp cat nu te supraincalzesti si urmezi celelalte recomandari din perioada sarcinii; mai mult, timpul petrecut in apa iti va da senzatia de imponderabilitate si va reduce presiunea asupra nervului sciatic, ceea ce poate sa amelioreze considerabil senzatia picioarelor dureroase.

Hidrateaza-te

Hidratarea este importanta si atunci cand nu esti insarcinata, insa atunci cand astepti un copil, este una dintre acele recomandari pe care chiar trebuie sa le urmezi. Asigura-te ca bei suficiente lichide, doza recomandata este de cel putin 8 pahare de 250 de ml de apa zilnic plus inca cate un pahar pentru fiecare ora petrecuta afara, la caldura.

Compresele umede te pot ajuta sa te racoresti atunci cand esti in interior: pune cate o compresa umeda pe gat si frunte si te vei simti imediat mai bine si nici nu vei mai transpira la fel de mult.

Fa-ti cumparaturile la mall

In perioada verii mall-urile au aer conditionat, deci nu numai ca nu te vei incinge, dar iti vei putea finaliza cumparaturile inainte de venirea pe lume a bebelusului.

Poarta imbracaminte lejera prin care pielea poate respira

Daca majoritatea perioadei sarcinii tale va fi in vara, achizitioneaza imbracaminte de gravida din materiale naturale cum este bumbacul, subtiri si comode.

Trezeste-te dimineata

Daca ai lucruri de rezolvat, fa asta in prima parte a zilei, pana in ora 12, atunci cand soarele nu este atat de puternic si aerul este mai respirabil. Pulverizeaza apa pe fata si corp: pentru a te simti mai comfortabil si a te racori imediat, pastreaza o sticla de apa cu pulverizator pe aproape; poti adauga si cateva picaturi de uleiuri esentiale pentru a-i da un parfum placut.

Poarta ochelari de soare

Si nu in ultimul rand, poarta ochelari de soare atunci cand esti afara, pentru a-ti proteja ochii, protejeaza-ti pielea cu o lotiune de protectie impotriva razelor solare si incearca sa petreci cat mai mult timp la umbra atunci cand iesi afara, in arsita verii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina vara Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre