Persistenta menstrei in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2011-10-10
Persistenta menstrei in timpul sarcinii
Intrebare:

- Sunt insarcinata in 32 de saptamani si ultimul ciclu l-am avut in 15 aprilie 2006. Ideea este ca toti medicii la care am fost (ginecolog+ecograf) se mira de evolutia sarcinii spunand ca este mai mare de cate saptamani stiu eu. Doctorii tot pe mine ma intreaba: "D-na, nu e mai mare de atat?" Ultima oara mi s-a spus ca e posibil ca acest ultim ciclu sa fi fost un ciclu fals si eu sa fi fost insarcinata deja. Singurul lucru care ma sperie, sa zic asa, est ca nu stiu cum sa programez cezariana (obligatorie).

Raspuns:

Intr-adevar se poate intampla ca la debutul unei sarcini, sa persiste existenta menstruatiei inca 1-2 luni, fara ca acest lucru sa implice neaparat o influenta asupra evolutiei sarcinii.


Intr-adevar se poate intampla ca la debutul unei sarcini, sa persiste existenta menstruatiei inca 1-2 luni, fara ca acest lucru sa implice neaparat o influenta asupra evolutiei sarcinii.

In mod normal, in momentul cand oul se nideaza (se stabileste) in cavitatea uterina se declanseaza o serie de mecanisme care modifica concentratiile principalilor hormoni sexuali, modificare ce are ca unul dintre efecte stoparea eliminarii ciclice a endometrului.

O dereglare a acestor mecanisme cu lipsa modificarilor hormonale despre care spuneam poate avea ca efect persistenta menstrelor o perioada de timp. insa, este posibil ca, dintr-un oarecare motiv, in primul trimestru de sarcina sa fi suferit o sangerare pe cale vaginala, sangerare pe care dumneavoastra sa o fi considerat-o menstra.



Nu precizati nimic despre motivul pentru care cezariana este obligatorie in cazul dumneavoastra, insa nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere pentru ca de acest lucru se ocupa medicul obstetrician ce urmareste buna evolutie si dezvoltare a sarcinii, nasterea prin operatie cezariana putand fi realizata chiar daca travaliul este instituit (multi autori considera mai indicata efectuarea, atunci cand este posibil, a interventiei chirurgicale numai in momentul in care a debutat travaliul).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ciclu menstrual peste sarcina Ciclu menstrual in timpul sarcinii

Articole recomandate

Citeste si despre