Mersul pe jos in sarcina. La plimbare pentru a te mentine in forma

/ / Modificat: 2014-04-08
Mersul pe jos in sarcina. La plimbare pentru a te mentine in forma

Mersul pe jos este una dintre cele mai simple si la-ndemana metode de mentinere in forma. In sarcina, plimbarile sunt cele mai permise miscari fizice si nu exista foarte multe restrictii cand vine vorba de mers pe jos, daca sarcina ta evouleaza normal. Noi te invatam cateva trucuri prin care plimbarile se pot transforma in adevarate exercitii!

Mersul meditativ

Aceasta este plimbarea normala, "la pas" care ajuta la eliberarea stresului. Mergi in ritm propriu, cu mainile balansandu-se pe langa corp si executa in acelasi timp exercitii de respiratie care te vor ajuta sa faci fata travaliului – inspira aer pe nas si expira pe gura usor.

Mersul cu alternare de viteza

Aceasta este o plimbare pe care o poti transforma intr-un adevarat exercitiu de intretinere.

Mai intai incalzeste-te mergand in ritm normal timp de 10 minute. Apoi, timp de 1 minut, mergi usor mai repede (dar fara a exagera), iar apoi pentru 2 minute, mergi cat poti de repede, ca si cand te-ai grabi sa ajungi undeva.

Tine capul sus, umerii in spate si coatele usor indoite si apropiate de corp. Repeta aceste intervale de timp de 6 ori, apoi ia 5 minute pauza, mergand agale.

Mersul-cros cu pasi laterali

Este o plimbare in forta, care are rolul de a lucra, intari si tonifia musculatura corpului.

Incalzeste-te cu o plimbare lenta de 10 minute, apoi mareste viteza inca 2 minute, si apoi cu inca 3 si mai rapide.

Opreste-te, pune mainile in sold, picioarele tine-le apropiate si apoi fa pasi laterali (indoind usor genunchii). Fa 15 pasi in partea stanga si 15 pasi in partea dreapta.

Mersul-cros cu flotari din picioare

Mai intai incalzeste-te cu o plimbare de 10 minute, dupa care alterneaza viteza plimbarii pentru 2 si apoi 3 minute si opreste-te in fata unui zid.

Stai la o distanta de aproximativ 1 m fata de zid, cu fata spre el. Indepartaza picioarele, astfel incat talpile sa fie pozitionate in dreptul umerilor. Pune palmele pe zid, pozitionandu-le la aceeasi distanta ca picioarele.

Apoi indoaie usor coatele, aplecandu-te in fata (fara a indoi genunchii). Executa cam 25 de aplecari.

Mersul cu alternare de viteza si semi-genuflexiuni

In prima faza a exercitiului incalzeste-te cu o plimbare agale de 10 minute si cu inca cateva minute de mers alert.

Apoi, opresre-te in dreptul unei banci, sprijina-te cu mainile de spatarul bancii, avand grija ca picioarele si corpul sa fie la o distanta de cam 50 de cm de banca.

Sprijinandu-te cu mainile de banca, indoaie genunchii facand semi-genuflexiuni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Exercitii fizice sarcina Sport sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre