Ghid pentru confortul gravidutelor in timpul iernii

/ / Modificat: 2011-12-16
Ghid pentru confortul gravidutelor in timpul iernii

Sarcina este o experienta unica, resimtita diferit de fiecare femeie in parte. Printre factorii care influenteaza starea de bine in aceasta perioada se numara si conditiile mediului exterior. Iarna aduce cu sine provocari speciale, pe care le poti trece cu brio daca adopti masurile potrivite. Iata un ghid util pentru confortul gravidutelor in timpul iernii.

Asa cum probabil banuiesti, temperaturile scazute de afara, gerul si ghetusul sunt potentiale surse de pericol pentru orice viitoare mamica. Alimentatia va avea si ea nevoie de cateva modificari, impreuna cu micile obiceiuri zilnice de ingrijire.

Alege incaltamintea potrivita


Fiecare dintre noi se teme iarna de o eventuala cazatura pe gheata, iar gravidutele sunt si mai circumspecte in acest caz. Prin urmare, investeste intr-o pereche de bocanci de cauciuc cu talpa antiderapanta, rezistenti la apa si captusiti cu blana pentru un confort termic corespunzator.

Centrul tau de greutate se schimba in timpul sarcinii, ceea ce inseamna ca vei intampina usoare probleme de echilibru pe suprafetele alunecoase. Oricum, in situatia in care aluneci pe gheata, bebelusul tau este protejat in mod natural de pantec.

Fa-ti pedichiura in mod regulat


Desi poate suna ciudat, acest mic ritual de infrumusetare te ajuta iarna sa te incalzesti, daca primesti in acelasi timp si un masaj binemeritat. Stimularea circulatiei in aceasta zona este benefica pentru organism, iar rezultatul estetic al operatiunii iti va ridica moralul in zilele in care te simti mai putin atragatoare.

Ai grija sa alegi un salon bine ventilat cand apelezi la acest serviciu, vaporii lacului de unghii ar putea sa-ti provoace greata.

ingrijire_sarcina_iarna

Foto: meredith.com

Evita deplasarile in exterior


Desi vremea nu este la fel de vitrega iarna in toate regiunile geografice, este ideal sa eviti deplasarile prelungite in exterior atat cat este posibil. Petrecerea timpului in casa nu trebuie sa fie un calvar, dimpotriva. Vei avea ocazia sa te ocupi de acele lucruri ramase restante, precum organizarea camerei copilului, lectura etc.

Atentie la gripa si raceala


La instalarea primelor simptome de gripa si raceala, nu intra in panica. Este necesar, desigur, sa incepi un tratament cu medicamente sigure pentru sarcina. Suna-ti medicul si solicita-i cateva recomandari, sistemul tau imunitar nu va fi la fel de puternic in aceasta perioada.

Uita de remediile naturiste popularizate intens in ultimii ani, precum echinaceea sau zincul, intrucat ele nu au fost inca testate suficient in raport cu efectele lor in sarcina. Vaccinul antigripal poate fi efectuat in conditii sigure pe parcursul graviditatii, mai ales daca esti deja in trimestrul doi sau trei de sarcina.

Nu te duce la birou racita


Daca nu ai intrat inca in concediul de maternitate, nu te incapatana sa mergi la birou iarna daca ai nasul congestionat, stranuti si tusesti. Cel mai bine este sa ramai acasa si sa te bucuri de odihna, doar in acest fel vei da o sansa sistemului tau imunitar sa se refaca.

In plus, racelile se manifesta mai puternic atunci cand esti insarcinata, determinandu-te sa dai un randament scazut la serviciu.

sanatate_ingrijire_sarcina

Cumpara-ti o haina de iarna pentru gravide


Daca iarna te prinde in al doilea sau al treilea trimestru de sarcina, nu incerca sa te strecori in cojocul mai largut de iarna trecuta. O haina pentru sezonul rece, destinata gravidutelor, te va face sa te simti mai confortabil si iti va oferi protectia termica potrivita.

Bea mai multa apa


Confruntarea cu mancarimile burticii, o manifestare frecventa in timpul sarcinii din pricina intinderii pielii de pe abdomen, poate fi mult mai deranjanta iarna. Epiderma devine mult mai uscata, de aceea are nevoie de multa hidratare, din exterior si din exterior. Prin urmare, nu uita sa bei mai multa apa decat crezi tu ca ai nevoie, mai exact minimum 1,5 litri pe zi.

Hidrateaza-ti pielea inainte sa te expui frigului


Aerul iernatic uscat este un mare dusman al stralucirii tale de graviduta, de aceea este recomandat sa nu te expui frigului inainte sa-ti hidratezi bine tenul si mainile. Hormonii pot afecta supletea pielii tale, iar reflexia soarelui in zapada este deosebit de nociva: te poti alege cu depigmentarea tenului, riduri si alte probleme dermatologice importante.

Garderoba de baza pentru iarna


Achizitioneaza aceste trei piese esentiale pentru garderoba de iarna: pantaloni negri, cardigan negru si blugi confortabili. Sunt usor de asortat tuturor tinutelor si te ajuta sa te simti mai supla.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina iarna Masuri sarcina iarna Vaccin antigripal sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre