Extractia dentara in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2011-10-10
Extractia dentara in timpul sarcinii
Intrebare:

- Este permis la 30 de saptamani de sarcina sa se faca o extractie dentara? Afecteaza anestezia dentara starea de dezvoltare a fatului la 30 de saptamani?

Raspuns:




 

Avand in vedere ca deja sunteti doi, purtati o dubla responsabilitate. Este necesar sa constientizati necesitatea unei alimentatii corespunzatoare, plina de vitamine, minerale si alte elemente adiacente.

De asemenea, si pentru ingrijirea dintilor exista recomandari privind intretinerea atat a celor proprii, cat si ai copiilor dumneavoastra.

Medicul stomatolog va poate ajuta cu sfaturi privind igiena orala si realizarea unui program de profilaxie care sa previna complicatii ulterioare.

Mutatiile hormonale din timpul sarcinii conduc la modificarea vaselor de sange si a tesutului conjunctiv. Astfel, se poate ajunge la o predispozitie accentuata catre inflamarea gingiei, ce se manifesta, de exemplu, printr-o sangerare repetata a gingiei.

In primul si ultimul trimestru sunt contraindicate anestezia si expunerea la radiatii din cauza riscului aparitiei unor malformatii ale fatului si a avortului spontan.

De aceea, pentru a evita acest lucru (aparitia cariilor complicate ce necesita anestezie si Rx pentru tratament) trebuie sa aveti grija si sa acordati o atentie deosebita mijloacelor de profilaxie.

Pentru a inlatura pericolul aparitiei cariilor si al inflamarii gingivale in timpul sarcinii trebuie sa intretinem o igiena stricta a cavitatii bucale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre