Este sanatoasa folosirea deodorantelor de camera in timpul sarcinii?

/ / Modificat: 2011-09-19
Este sanatoasa folosirea deodorantelor de camera in timpul sarcinii?





 

Multe viitoare mamici isi pun intrebarea daca este sanataosa pentru viitorul copil folosirea deodorantelor de camera cu aerosoli in timpul sarcinii.

Studii recente au analizat o posibila legatura intre produsele  de curatare zilnice pentru casa, inclusiv cele cu aerosoli si deodorantele de camera, si urinatul frecvent la copiii pre-scolari.Acest studiu a fost efectuat in Marea Britanie iar mamele au fost evaluate in termeni de "total chemical burden", prescurtat TCB (traducere aproximativa, "totalul poverii chimice"), in alte cuvinte, totalul chimicalelor care le circulau in organism. Studiul nu a incercat sa identifice sau sa analizeze agenti chimici individuali folositi in produsele de curatat.

Studiul a demonstrat ca exista intr-adevar o legatura intre acesti factori. Copiii prescolari ai caror mame au folosit mai des produse de curatat in timpul in care erau insarcinate si aveau un scor TCB mare urinau mai mult de doua ori mai des in copilarie decat copiii ai caror mame aveau un scor TCB scazut.

Exista planuri ca acest studiu sa fie continuat pe termen lung. In contiunare, cercetatorii vor sa analizeze fiecare ingredient chimic folosit si sa vada daca exista o legatura directa intre produsele de curatare si urinarea frecventa si astmul mai tarziu in copilarie.

Rezultatul studiului nu inseamna neaparat ca femeile insarcinate trebuie sa renunte in totaliate la produsele de curatare cu aerosoli sau la odorizantele de camera. Unele precautiuni trebuie insa luate. Poti incerca sa nu mai folosesti spray-urile deodorante pe timpul sarcinii si sa incerci roll-on-uri. Poti, de asemenea, sa porti manusi in timpul in care folosesti produse de curatat cu aerosoli, sa reduci cantitatea de produse cu aerosoli folosita si sa deschizi geamurile cand faci curat.

Pentru idei despre cum sa iti faci casa sa miroasa bine in mod natural, sanatos si fara aerosoli, citeste si articolul Alternative naturale pentru odorizantele de camera.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre