Este bine sa se foloseasca centura de siguranta pe timpul sarcinii?

/ / Modificat: 2011-10-10
Este bine sa se foloseasca centura de siguranta pe timpul sarcinii?





 

Multe mamici se intreaba daca este bine sa se foloseasca centura de siguranta in masina pe timpul sarcinii deoarece se tem ca presiunea exercitata poate dauna fatului. Expertii spun ca este bine sa purtam centuri de siguranta in masina tot timpul si indiferent de ce loc ocupam in masina.

In cazul femeilor insarcinate insa este important ca centura de siguranta sa fie utilizata corect. O centura de siguranta purtata corect poate preveni, in cazul unui accident, sa fii aruncata prin parbriz.

Pozitia corecta a centurii de siguranta este de-a lungul coapsei si sub burtica – nu peste mijlocul burticii. Daca centura sta pe mijlocul burticii, presiunea poate sa ii dauneze fatului in cazul unui accident.

Specialistii recomanda ca partea de peste umar a centurii sa vina peste clavicula si partea inferioara a centurii sa fie pozitionata peste solduri si peste partea superioara a coapselor, in punctul maxim de sub burtica.

Nu trebuie sa plasati niciodata partea de jos a centurii peste abdomen.

Partea de peste umar a centurii va impiedica, in eventualitatea unui accident, ca greutatea mamei sa apese peste copil. Centura trebuie sa vina printre sani si in lateral pe langa abdomen.

Pe masura ce sarcina progreseaza, vei suporta din ce in ce mai greu drumurile lungi cu masina, asa ca daca nu poti evita calatoria, pregateste opriri scurte pe drum. Poti sa-ti pui o pernuta la spate pentru a evita durerile de spate.

Daca nu esti la volan, este mai bine sa stai pe locurile din deoarece ranile de la accidente sunt mai putin severe in acel loc.

Alexandra Ilie



Redactor Copilul.ro



Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre