Epilatul pe timpul sarcinii. Metode recomandate

/ / Modificat: 2019-08-26
Epilatul pe timpul sarcinii. Metode recomandate

Daca esti insarcinata si te preocupa ideea epilatului, trebuie sa stii ca in aceasta etapa unele metode sunt mai sigure decat altele.

In timpul sarcinii, hormonii fac ca firele de par din zonele intime sau de pe picioare sa se ingroase, fiind mai dificil de eliminat.

Sunt o serie de tehnici de epilare care ar trebui evitate pe durata sarcinii, insa exista si cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont cand decizi sa indepartezi parul nedorit.

Cresterea fluxului de sange si a nivelului hormonilor din corpul unei femei in timpul sarcinii pot afecta pielea, unghiile si parul. Din pacate, acesti factori duc si la cresterea parului, lucrurile revenind la normal abia la sase luni de la nastere si odata cu incheierea alaptarii.

Iata cateva metode eficiente de epilare pe care poti sa le folosesti fara grija pe timpul sarcinii.

Cu creme depilatoare

Cremele depilatoare sunt una dintre cele mai populare metode de indepartare a parului in timpul sarcinii. Desigur, ar trebui sa folosesti aceasta metoda doar daca ai mai facut-o si inainte, deoarece unele substante chimice din crema pot provoca iritatii pe pielea sensibila.

In plus, trebuie sa stii ca nu exista dovezi concrete care sa sugereze faptul ca cremele depilatoare pot dauna fatului in curs de dezvoltare. Cu toate acestea, cel mai bine este sa consulti un medic inainte de a utiliza acest tip de produs.

Cu epilatorul electric

Aaratele electrice de epilat pot fi folosite pe tot parcursul sarcinii. Reprezinta una dintre cele mai sigure optiuni atunci cand vine vorba de indepartarea parului de pe brate, axila sau din zona inghinala. Totusi, la fel ca in oricare dintre celelalte metode, epilarea cu epilatorul electric trebuie sa se faca precautie. Aparatul trebuie curatat si dezinfectat dupa folosire.

Ceara

Nu exista motive medicale pentru care nu ar trebui sa folosesti ceara la epilat pe timpul sarcinii. Cu toate acestea, ceara poate crea o serie de probleme in cazul femeilor cu piele sensibila.

Prin urmare, ideal ar fi sa faci un mic test pe o portiune redusa de piele inainte de a-ti aplica un strat de ceara mai consistent. Vei vedea astfel ce efecte are asupra pielii tale si cum te simti dupa.

Ras

Pentru a indeparta parul nedorit din zone mai mari poti folosi un aparat de ras de unica folosinta. Este varianta cea mai usoara si mai putin dureroasa, intrucat nu implica extragerea radacinii firului de par si nici utilizarea substantelor chimice care se absorb prin piele. Aceasta metoda necesita utilizarea spumei de ras, iar majoritatea femeilor tind sa o faca la dus.

Cu laser

Nu exista dovezi clinice care sa arate ca epilarea cu laser este nesigura in timpul sarcinii. Cu toate acestea, nu este recomandata, deoarece culoarea pielii poate fi afectata de cresterea productiei de melanina atunci cand esti gravida. Asta inseamna ca exista riscul unei sensibilitati mai mari la tratamentele cu laser si la posibile deteriorari permanente ale pigmentarii pielii. In acest sens, este mai bine sa amani orice tratament cu laser pana dupa nasterea copilului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre