De ce trebuie sa tii cont, daca esti insarcinata iarna

/ / Modificat: 2018-11-07
De ce trebuie sa tii cont, daca esti insarcinata iarna

Daca esti insarcinata pe timp de iarna trebuie sa fii foarte atenta la sanatatea ta si ar fi indicat sa eviti expunerea la frig. Este bine sa porti mai multe randuri de haine, pe care sa le poti da jos foarte repede atunci cand intri intr-o incapere, pentru a nu transpira.

Iata ce poti face pentru a avea o sarcina fara probleme iarna:

Nu uita sa te hidratezi

Aerul pe timpul iernii poate fi uscat, iar atunci cand intri si iesi din cladiri poti sa te supraincalzesti si sa transpiri. De aceea este foarte important sa bei apa, pentru a evita deshidratarea.

Atentie la germeni!

Igiena mainilor este extrem de importanta in perioada sarcinii. Evita sa-ti atingi nasul si gura dupa ce ai pus mana pe butonul liftului sau pe vreo usa. Este indicat sa te speli foarte des pe maini sau macar sa ai un dezinfectant mereu la tine.

Ai grija cum mergi!

Cand esti insarcinata esti mai predispusa la caderi, deoarece sarcina schimba centrul de greutate. O cazatura ar putea duce la complicatii, asa ca asigura-te ca porti cizme bune, fara tocuri inalte.

Poarta hainele potrivite

Alege modele de haine care sa-ti permita sa te misti cu usurinta, dar sa-ti tina si de cald. Evita hainele prea stramte, care sa-ti provoace dureri si alege puloverele supradimensionate si lejere.

Nu renunta la miscare

Pentru o femeie insarcinata mersul pe jos este cel mai bun exercitiu. Iarna, insa, nu este prea placut. Asa ca poti alege alt tip de miscare care sa te ajute sa scapi de durerile din sarcina. Yoga este o alegere foarte buna, deoarece poate ajuta la atenuarea durerii spatelui si chiar te poate ajuta sa-ti controlezi respiratia, foarte util pentru atunci cand vei naste.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Ingrijire sarcina Sarcina iarna Masuri sarcina iarna

Articole recomandate

Citeste si despre