Cum sa eviti deshidratarea cand esti insarcinata si calatoresti

/ / Modificat: 2013-07-07
Cum sa eviti deshidratarea cand esti insarcinata si calatoresti

Deshidratarea in sarcina este un risc pe care nu ai voie sa ti-l asumi, mai ales cand afara este vara si canicula sau cand esti nevoita sa calatoresti pe distante lungi de drum. Cea mai buna sursa de hidratare ramane butelcuta de apa purtata cu tine in gentuta peste tot. Insa exista si alte metode de a te hidrata atunci cand calatoresti si mai ales cand in drumul pana la destinatie esti nevoita sa treci prin schimbari climatice extreme (aer umed, ariditate, aer uscat etc.), care favorizeaza deshidratarea.

Atunci cand esti gravida, calatoriile te pot predispune mai multor probleme de sanatate. Pe langa oboseala accentuata sau raul de transport, deshidratarea este una dintre cele mai importante dintre ele. Acesta este un risc foarte mare in special pe timp de vara, cand temperaturile crescute si drumurile lungi favorizeaza pierderea fluidelor din organism si deshidratarea.

Iata cum poti evita deshidratarea in calatorii atunci cand esti insarcinata!

Ia sticla de apa cu tine... peste tot

Ia-ti o geanta de mana suficient de incapatoare incat sa poti introduce o sticla de un litru de apa in ea, pe care sa o cari peste tot si pe care sa o reumpli ori de cate ori se goleste.

Fie ca e vorba de autoturism personal, tren sau avion, sticluta cu apa nu are voie sa lipseasca din geanta ta.

Incearca sa bei cel putin doi litri de apa zilnic, iar daca temperaturile sunt foarte mari, poti sa mai suplimentezi un pic cantitatea. Cantitatea de apa recomandata in sarcina este ceva mai mare decat in mod obisnuit.

Sucuri, cafele, ceaiuri, supe.. se pun la socoteala!

Chiar si sucurile, cafeaua, ceaiurile sau supele conteaza la bilantul final al lichidelor din organism. Intr-adevar, atunci cand esti gravida, este bine sa eviti cafeaua, insa chiar daca medicul iti permite acest mic rasfat, nu exagera cu ea. Bea o canuta mica, dimineata, si bea imediat un pahar de apa dupa ea, deoarece cafeina deshidrateaza.

In rest, nu ezita sa consumi supe, ciorbite sau sa bei ceaiuri. Din cand in cand, te mai poti rasfata si cu cate un suc, insa fara a deveni un obicei. Acestea contin foarte mult zahar si provoaca si mai mult senzatia de sete, contribuind la deshidratare. Opteaza mai bine pentru cate o bautura sportiva ocazionala, deoarece contine electroliti, care contribuie la hidratarea organismului.

Mananca legume si fructe proaspete

Se stie ca una dintre cele mai importante surse de apa pentru organismul uman ramane alimentatia. Consumul de fructe si legume ajuta considerabil la restabilirea echilibrului electrolitic si, implicit, la prevenirea deshidratarii in sarcina.

Daca pleci la drum cu masina personala sau cu trenul, pune-ti "la pachet" cateva astfel de produse, iar in cazul in care calatoresti cu avionul, poti servi o salata de fructe sau de legume chiar la bord.

Alege mijloace de transport racoroase

Asigura-te ca mijlocul de transport cu care pleci in calatorie este dotat cu aer conditionat, pentru a-ti asigura confortul necesar de care ai nevoie cand esti gravida.

Calatoria intr-un mijloc de transport in interiorul caruia temperatura ajunge sa fie mai mare decat cea de afara nu este o idee buna pentru o gravida. Pe langa faptul ca te face sa transpiri in exces si sa pierzi multe fluide, poate creste si temperatura corpului tau si da nastere si altor simptome neplacute si periculoase pentru fat.

Deshidratarea este o conditie medicala extrem de periculoasa pentru gravide. Poate conduce la complicatii de sarcina, care pot pune in pericol sanatatea fatului, printre cele mai grave numarandu-se toxemia, nasterea prematura, avortul spontan, eclampsia sau preeclampsia. Insa nici sanatatatea ta nu este mai protejata. Atunci cand nu te hidratezi corespunzator, risti sa suferi de probleme renale, hepatice sau de constipatie, care-ti pot periclita sanatatea.

Tu cum te hidratezi pe timpul verii cand pleci in calatorie si astepti un bebe? Mai cunosti si alte trucuri in afara celor prezentate mai sus? Impartaseste-ne sfaturie tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Hidratare sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre