Cum poti preveni vergeturile

/ / Modificat: 2014-08-20
Cum poti preveni vergeturile

Vergeturile, acele cicatrici liniare aparute in general la nivelul abdomenului, sunt considerate probleme frecvente ale pielii in sarcina sau efecte secundare ale oscilatiilor mari de greutate. Potrivit specialistilor in frumusete, dar si medicilor, cel mai bun tratament pentru vergeturi ramane preventia. Iata cateva metode eficiente prin care poti reduce semnificativ riscul aparitiei acestor semne neplacute pe piele!

Hidratarea

Hidratarea este una dintre cele mai simple si eficiente metode de a preveni aparitia vergeturilor. Apa reprezinta un bun detoxifiant al organismului, contribuind la eliminarea toxinelor din corp si la mentinerea sanatatii optime a pielii. Poti inlocui o parte din cantitatea de apa consumata zilnic si cu ceaiuri sanatoase care au efect detoxifiant (verde, negru etc.).  

Mentinerea unei greutati optime

Daca nu esti insarcinata, situatie in care ingrasarea este inevitabila, este important sa ai grija de corpul si greutatea ta. Evita oscilatiile mari si rapide de greutate si incearca sa iti mentii mereu silueta pe linia de plutire.

Dietele de slabit rapide si drastice favorizeaza slabirea brusca si, apoi, ingrasarea suplimentara, din cauza binecunoscutului efectul "yo-yo" (reacumularea kilogramelor pierdute dupa terminarea dietei si riscul de suplimentare a lor cu altele). Evita astfel de cure de slabire si incearca sa adopti o dieta sanatoasa, bogata in alimente hipercalorice, dar hranitoare, astfel incat sa eviti fluctuatiile mari de greutate.  

Sportul

Sportul, in special in sarcina, contribuie din plin la prevenirea vergeturilor si a altor semne neplacute pe piele. Cere intotdeauna sfatul medicului cu privire la tipul de exercitii fizice pe care ai voie sa il practici in sarcina, astfel incat sa nu pui in pericol evolutia fatului.

Insarcinata sau nu, miscarea fizica este una dintre metodele care tin la distanta astfel de cicatrici inestetice de pielea ta si te ajuta sa slabesti frumos si sanatos.  

Folosirea cremelor hidratante pentru piele

Ingrijirea sanatatii pielii consta si in alegerea produselor cosmetice adecvate pentru mentinerea elasticitatii ei si prevenirea aparitiei acestor linii pigmentate cu aspect neplacut. Opteaza intotdeauna pentru creme hidratante sau care sunt create special cu scopul prevenirii vergeturilor.

In sarcina, evita produsele cosmetice cu aditivi nocivi sau vitamina A si alege creme bio si naturale de ingrijire si hranire a pielii.  

Consumul alimentelor care hranesc pielea

Adopta o dieta sanatoasa si echilibrata, dar mizeaza pe puterea si efectul puternic pe care unele alimente le au asupra sanatatii si frumusetii pielii. Exista alimente - legume si fructe, nuci, peste, avocado, castraveti - care hidrateaza pielea si ii furnizeaza nutrientii de care are nevoie pentru a-si mentine elasticitatea si stralucirea.

O piele bine hidratata si hranita contribuie la prevenirea aparitiei vergeturilor si a altor pete neplacute pe piele.  

Mai cunosti si alte metode de prevenire a vergeturilor? Impartaseste-le cu noi in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vergeturi Vergeturi sarcina Metode prevenire vergeturi Ingrasare sarcina Vergeturi greutate

Articole recomandate

Citeste si despre