Cum iti afecteaza sarcina statul in picioare

/ / Modificat: 2018-03-22
Cum iti afecteaza sarcina statul in picioare

Este adevarat ca femeile sunt la fel de capabile ca si barbatii sa efectueze munca fizica solicitanta, dar atunci cand esti insarcinata, totul se schimba, pentru ca nu mai este vorba doar de tine. Ce mananci, cum te simti, ce faci, toate aceastea il pot afecta pe bebe!

 

Sarcina nu este o boala, dar reprezinta o perioada din viata ta cand corpul tau este mai fragil; nu trebuie sa stai la pat si poti sa depui activitate fizica din cand in cand, insa picioarele tale trebuie sa sustina o greutate mai mare, ceea ce inseamna ca daca stai mai mult in picioare, cu siguranta ele vor avea de suferit.

Statul in picioare poate afecta sarcina

Iata cum iti poate afecta sarcina statul in picioare si afla care sunt implicatiile asupra sanatatii atunci cand petreci mult timp in picioare!

1. Dureri de spate

Mai mult de jumatate dintre femei sufera de dureri de spate in perioada sarcinii, iar majoritatea acuza dureri de picioare. Daca la serviciu stai in picioare o buna parte din zi, esti mai predispusa sa suferi de dureri de spate in timpul sarcinii.

2. Tensiune crescuta

Tensiunea crescuta este periculoasa pentru oricine, dar daca esti insarcinata, poate sa iti puna viata in pericol. Cercetarile arata ca statul in picioare pentru perioade indelungate poate sa mareasca tensiunea gravidelor.

3. Durerea centurii pelviene

Unele femei sufera de disfunctia simfizei pubiene in perioada sarcinii, ceea ce cauzeaza dureri in regiunea pelviana si in special dureri ale osului pelvic. Statul in picioare pentru mult timp poate sa accentueze simptomele acestei disfunctii, cauzand dureri severe.

4. Poate cauza dezvoltarii fatului

Din pacate, daca iti petreci mai mult de 40 de ore saptamanal la serviciu, si job-ul tau presupune multe ore petrecute in picioare, acest lucru ar putea cauza dezvoltarii fatului.

5. Poate duce la travaliu si nastere prematura

Anumite studii au corelat petrecerea unui timp indelungat in picioare cu travaliul timpuriu si nasterea prematura.

6. Tensiune scazuta

In primele 24 de saptamani din sarcina, esti mai predispusa sa ai o tensiune scazuta, iar statul in picioare nu face decat sa accentueze aceasta problema.

7. Agraveaza edemul

In perioada sarcinii, multe femei sufera de picioare umflate, iar statul prelungit in picioare nu face decat sa agraveze edemul.

Ce poti sa faci

Daca stilul tau de viata sau serviciul presupun ca tu sa stai in picioare pentru o perioada mai lunga de timp, poti sa folosesti cateva metode de a preveni efectele daunatoare pe care le implica acest lucru asupra sanatatii tale si a bebelusului tau inca nenascut:

  • Daca ai o sarcina cu risc si de obicei petreci mult timp in picioare la serviciu, este timpul sa ai o discutie cu superiorul tau ierarhic si sa soliciti o detasare temporara la un job de birou. Daca este nevoie, pune-i la dispozitie o recomandare din partea medicului tau curant. In caz contrar, ar trebui sa nu mai lucrezi deloc incepand cu cea de a 24-a saptamana de sarcina.
  • Incepand cu cel de-al doilea semestru, poarta o centura de maternitate care sa iti sustina abdomenul si sa iti usureze presiunea de pe spate.
  • Incearca sa faci aerobica acvatica, este o metoda excelenata de a ameliora durerile de spate.
  • Daca nu poti sa eviti sa stai in picioare pentru perioade indelunga-te, ai grija sa ai pe aproape un scaunel, un taburet sau macar o cutie pe care sa iti odihnesti alternativ fiecare picior.
  • Acum este timpul sa investesti intr-o pereche de incaltaminte comoda, sau macar sa folosesti branturi cu suport plantar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate sarcina Probleme sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre