Cremele depilatoare folosite in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2011-10-10
Cremele depilatoare folosite in timpul sarcinii





 



Un subiect de discutie foarte des intalnit pe foruml femeilor insarcinate este folosirea cremelor depilatoare in sarcina. Multe dintre voi se intreaba daca lotiunile si cremele depilatoare pot avea efecte nocive asupra fatului.

Nu se stiu foarte multe lucruri despre acest subiect deoarece cremele depilatoare nu au fost testate pe femei insarcinate.

Cu toate acestea, faptul ca nu exista inca dovezi pentru a demonstra ca lotiunile si cremele depilatoare pot avea efecte adverse asupra sarcinii, nu inseamna ca acestea nu pot aparea.

Cresterea parului inestetic pe corp se poate intensifica in sarcina sau poate creste in locuri in care nu il aveai de obicei (sub brat, in zona pubica, pe picioare, pe burtica, pe fata). Din motive ce tin de societate sau doar din motive estetice, multe dintre voi vor sa-l indeparteze.

Cremele depilatoare prezinta avantajul ca fac din depilare un proces nedureros. Cremele depilatoare contin de regula ingrediente chimice ca barium sulfide powder si calcium thioglycolate care actioneaza asupra keratinei din par si il fac sa se rupa.

Desi nu exista teste care sa indice ca reprezinta un factor de risc este bine sa urmezi cateva instructiuni preventive inainte sa folosesti cremele depilatoare:

  • Citeste intotdeauna instructiunile de folosire.

  • Nu folosi cremele depilatoare pe portiuni de piele cu taieturi sau iritatii.

  • Testeaza crema mai intai pe o portiune mica de piele ca sa vezi cum reactioneaza.

  • Chimicalele din produs, la expunerea lor la oxigen, pot lasa un miros greu. Fiind insarcinata o sa il simti mult mai pregnant decat de obicei si poti avea o senzatie de ameteala din cauza lui. Ai grija sa aerisesti bine camera in care te depilezi sau sa lasi aerul conditionat pornit.


  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre