Cosmetice naturale potrivite pentru gravide

/ / Modificat: 2014-03-26
Cosmetice naturale potrivite pentru gravide

Cand vine vorba de cosmetice, gravidutele trebuie sa acorde de doua ori mai multa atentie atunci cand le cumpara si le folosesc. In sarcina, nu mai poti folosi orice fel de creme de corp sau produse de ingrijire corporala, deoarece risti sa faci rau fatului din burtica.

Pentru a evita acest lucru, cosmeticele bio sau organice ar trebui sa se regaseasca in lista ta de optiuni. Sunt realizate din ingrediente 100% naturale, nu au contraindicatii si sunt foarte eficiente in combaterea afectiunilor pielii provocate de sarcina. Iata cateva avantaje si beneficii ale cosmeticelor bio in sarcina si cateva recomandari utile!  

Avantaje si beneficii ale cosmeticelor bio in sarcina

Cosmeticele pe care le folosesti in sarcina isi pot pune amprenta asupra sanatatii tale si a fatului care creste in burtica ta. Este important sa fii prudenta in alegerea cosmeticelor si a produselor de ingrijire atunci cand esti gravida.

Pielea ta absoarbe in jur de 65% dintre ingredientele continute de un produs cosmetic. Multe dintre ele ajung chiar si la fat, deoarece penetreaza placenta si patrund in tesuturi. Daca sunt toxice si au o actiune nociva in organism, pot pune in pericol dezvoltarea fatului si chiar sanatatea ta.

Specialistii recomanda gravidelor sa opteze pentru produse de ingrijire a pielii si farduri bio, pentru a preveni efectele pe care conservantii din cosmeticele industriale le pot avea asupra fatului. Parabenii sunt cei mai periculosi conservanti din aceste produse si se regasesc pe eticheta majoritatii cosmeticelor de pe piata. Parabenii au fost asociati cu un risc crescut de avort spontan, complicatii de sarcina sau cancer.

Cosmeticele bio reprezinta cea mai sanatoasa si sigura alternativa pentru ingrijirea frumusetii cand esti gravida. Sunt facute din ingrediente 100% naturale, in special plante si uleiuri esentiale, si nu contin substante alergene sau nocive pentru sanatate. Spre deosebire de cosmeticele din comert, produsele de ingrijire bio nu contin parabeni si nici parafina sau parfumuri sintetice, periculoase pentru bebe sau pentru sanatatea ta.

Recomandari de cosmetice naturale in sarcina

Bio Oil

bio-oil

Bio Oil este un produs de ingrijire corporala recomandat pentru gravidele care vor sa aiba o piele frumoasa pe toata perioada sarcinii. Cu un continut bogat de vitamine, dar si cu uleiuri naturale din rozmarin, galbenele, lavanda si musetel, Bio Oil previne vergeturile, imbunatateste aspectul cicatricilor si hraneste pielea, mentinand elasticitatea ei.

Poate fi folosit inca din primul trimestru de sarcina si chiar si dupa nastere.

52 lei, naturalskin.ro

Exfoliant pentru corp cu aloe si sare marina

exfoliant_corp_bio

Produsul cosmetic de la Bioearth prezinta un amestec 100% natural de aloe vera, sare marina si uleiuri esentiale si vegetale cu rol exfoliant. Exfoliantul curata si regenereaza pielea, inlaturand straturile de celule moarte sau imbataranite, redand astfel stralucirea si supletea pielii.

organik.ro

Lotiune pentru par cu rozmarin

lotiune-par-rozmarin-weleda

Aceasta lotiune pentru par de la Welesda contribuie la hranirea pielii scalpului si stimuleaza cresterea parului. In plus, intareste firul de par, prevenind caderea lui. Produsul contine extrecte din uleiuri esentiale si iarba de aoaldina si hrean, inofensive in sarcina.

naturalskin.ro

Lotiune tonica demachianta Born to Bio

lotiune_tonica

Lotiunea tonica demachianta contine extracte de bambus si aloe vera, cu rol esential in regenerarea tenului. In prima faza, apa tonica inlatura bland machiajul si impuritatile de pe suprafata tenului, iar apoi hidrateaza si regenereaza pielea.

Este un produs cosmetic pentru ten care poate fi folosit cu succes in sarcina si care te poate ajuta sa redai prospetimea si vitalitatea pielii in momente mai putin placute din aceasta perioada.

organik.ro

Gaseste produsele BIO potrivite pentru tine, la cel mai bun pret!

Tu cum iti ingrijesti frumusetea in sarcina? Folosesti produse bio sau nu consideri necesara trecerea la astfel de cosmetice pe perioada sarcinii? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cosmetice sarcina Frumusete sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre