Cand trebuie sa-i spui dentistului despre sarcina?

/ / Modificat: 2017-03-01
Cand trebuie sa-i spui dentistului despre sarcina?

Sarcina este o etapa importanta pentru fiecare femeie, pe langa bucuria adusa, aceasta vine si cu o multime de incertitudini cu privire la comportamentul potrivit pentru a nu afecta evolutia copilului. Una dintre problemele la care sa gandesc viitoarele mamici este vizita la medicul stomatolog. Desi sunt multe studii care au aratat ca tratamentele stomatologice in timpul sarcinii pot influenta in mod negativ evolutia acestea, exista sfaturi care ne ajuta sa prevenim orice problema.

Asadar, sa aflam direct de la specialist cand trebuie sa anuntam dentistul despre sarcina si care este comportamentul stomatologic adecvat in aceasta perioada!

Anunta dentistul cat mai curand posibil

De indata ce afli ca esti insarcinata, spune-i medicului stomatolog, deoarece acesta va sti exact ce trebuie sa evite in aceasta perioada. Ar trebui, de asemenea, sa-i comunici acestuia chiar si dorinta de a avea un copil in perioada urmatoare, intrucat tratamentele sau radiografiile pot influenta fertilitatea femeii.

Este indicat sa mergi la control inainte de sarcina pentru a-ti rezolva toate problemele orale, astfel incat in timpul sarcinii posibilitatea complicatiilor sa fie foarte mica. Igiena dentara este foarte importanta in aceasta perioada, de asemenea.

Amana tratamentele dentare in timpul primului trimestru de sarcina

Primul trimestru de sarcina este momentul in care cele mai multe organe majore ale copilului se dezvolta. Daca mergi la dentist in timpul primului trimestru de sarcina, spune-i acestuia ca esti insarcinata si fa doar un control de rutina si de curatare. In cazul in care este posibil, amana orice lucrari dentare majore pana dupa primul trimestru. Cu toate acestea, in cazul in care ai o urgenta dentara, nu astepta! Infectiile gurii pot fi daunatoare pentru mama si copil.

Vizita la dentist in timpul sarcinii amanata in timpul primului sau celui de-al doilea trimestru, necesita facuta in al treilea trimestru pentru a te asigura ca dantura este sanatoasa.

Asadar, nu mai amana vizita la medicul stomatolog! Acesta va fi in masura sa te consilieze cu privire la ceea ce poti face pentru a preveni afectiunile dentare dupa ce copilul se naste.

*** Articol scris de dr. Stomatolog Andra Custura. Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Mai multe detalii pe www.andrasmile.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate orala Dantura in sarcina Afectiuni stomatologice sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre