Valoarea colesterolului in sarcina

Intrebare:

- Sotul meu este diagnosticat cu oligospermie. Ce putem face? Exista vreo sansa sa raman insarcinata? Ce tratament exista pentru el, pentru ca am fost la edocrinolog si cu tratamentul care l-a luat nu a dat rezultate?

Raspuns:


  

Colesterolul este unul dintre principalii parametrii care cuantifica metabolismul lipidic (al grasimilor). Aceasta modificare a colesterolului (valoare care presupun ca este a colesterolului total) poate fi expresia unei erori de alimentatie de moment (in acest caz o alimentatie echilibrata care in principal sa evite grasimile de origine animala, poate normaliza si valoarea colesterolului), sau poate fi parte a unei afectiuni sistemice = dislipidemi (si in acest caz, tot dieta ramane de baza in cadrul conduitei terapeutice, asta pentru ca medicamentele folosite in tratamentul acestor afectiuni au in componenta lor nucleul sterolic, acelasi implicat si in sinteza hormonilor steroizi.


Fapt care le contraindica administrarea pe perioada sarcinii). In orice caz valoarea colesterolului este destul de mare, acest lucru implica o atenta monitorizare atat a dumneavoastra in general cat si a sarcinii pe perioada acestor ultime saptamani de

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul