Untul de cacao in sarcina, solutie pentru vergeturi si celulita?

/ / Modificat: 2012-09-12
Untul de cacao in sarcina, solutie pentru vergeturi si celulita?

Untul de cacao a fost dintotdeauna recunoscut pentru beneficiile sale in prevenirea vergeturilor in sarcina, dar si in combaterea celulitei. Peste 90% dintre gravide sunt predispuse la vergeturi, o afectiune comuna a pielii in sarcina, dar si la celulita, din cauza ingrasarii. Cele mai multe dintre ele apeleaza la produse de ingrijire care contin unt de cacao pentru a preveni aparitia acestor probleme.

Cu toate acestea, exista studii recente care au scos la iveala faptul ca acest ingredient ar fi ineficient in prevenirea vergeturilor! Este sau nu untul de cacao util in sarcina?

Vergeturile reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii in sarcina. Sunt cauzate de intinderea pielii in momentul in care burtica incepe sa creasca. Cele mai multe semne se regasesc in zona abdominala, insa pot aparea si pe alte portiuni de piele.

Nici celulita nu este o problema straina multor gravide. Alimentatia care nu este intotdeauna cea mai sanatoasa si acumularea kilogramelor in plus in timpul sarcinii pot determina aparitia uneia dintre cele mai neplacute si greu de tratat probleme: pielea cu aspect de portocala sau celulita.

Cele mai multe gravide incearca sa previna aparitia acestor probleme cu ajutorul cosmeticelor bio, facute doar din ingrediente naturale. Unele dintre ele sunt pe baza de unt de cacao. Este un ingredient natural despre care s-a crezut mult timp ca ar fi util in combaterea vergeturilor de sarcina si a celulitei.

Untul de cacao, ce beneficii are asupra pielii in sarcina?

Chiar daca mai multe studii au scos la iveala faptul ca untul de cacao nu ar ajuta la prevenirea sau atenuarea vergeturilor in sarcina, nu inseamna ca utilizarea lui este complet inutila. Chiar daca nu are vreun impact spectaculos in ameliorarea vergeturilor in sarcina sau nu contribuie la prevenirea lor, untul de cacao in stare nerafinata contine vitamina E, care are proprietatea de a preveni si trata aceste afectiuni ale pielii.

Aplicarea regulata a lotiunilor cu unt de cacao pe piele ajuta la hidratarea si mentinerea elasticitatii ei. Se pare ca are un rol esential si in prevenirea aparitiei ridurilor din zona ochilor.

Nu ezita sa iti cumperi creme de fata care contin unt de cacao sau sa aplici direct unt pe ten, dar si pe buze, deoarece are si rol in ingrijirea lor.

Untul de cacao actioneaza cu succes si asupra sanatatii parului, hidratandu-l. Previne, de asemenea, uscarea pielii scalpului si aparitia cojitelor cu aspect inestetic. Untul de cacao nu poate preveni sau trata singur problema celulitei.

Daca vrei sa observi rezultate in ceea ce priveste eliminarea celulitei in sarcina, este foarte important sa urmezi un proces si o rutina de ingrijire complexa. Aceasta include alimentatie sanatoasa, hidratare intensa, sport (atat cat iti permite starea), exfolierea saptamanala a pielii si masarea constanta cu unt de cacao brut sau organic.  

Tu ai folosit untul de cacao in prevenirea vergeturilor si a celulitei in sarcina? Ai observat rezultate? Ce alte trucuri mai folosesti? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vergeturi sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre