Tratamentul ortodontic in sarcina

/ / Modificat: 2017-02-06
Tratamentul ortodontic in sarcina

Sarcina provoaca mari schimbari la nivel hormonal, ceea ce duce la exces de saliva, respiratie urat mirositoare si probleme ale dintilor. In aceste conditii, poti continua tratamentul ortodontic curent sau poti incepe unul nou chiar daca esti insarcinata.

Unele femei ar putea evita tratamentele si controalele ortodontice in aceasta perioada din cauza efectelor negative pe care le pot avea asupra sarcinii. Cu toate acestea, exista facilitati ortodontice, dispozitive de protectie care se plaseaza peste regiunea abdominala a unei femei gravide pentru a evita expunerea la radiatii.

Iata cateva cateva sfaturi importante cu privire la tratamentele ortodontice in timpul sarcinii:

Discuta tratamentul ortodontic cu obstetricianul

Atunci cand ti se prescrie un tratament ortodontic in timpul sarcinii, trebuie sa discuti prima data cu obstetricianul. Chiar daca unele femei nu au avut probleme cu dintii inainte de sarcina, acestea pot aparea din cauza modificarilor ulterioare. Acest lucru poate duce la gingivita sau la dintii care isi modifica pozitia. Daca ai purtat aparate dentare inainte de o sarcina, nu exista nici un motiv pentru care sa le elimini in aceasta perioada. Odata ce ai inceput purtarea unui aparat dentar, trebuie sa continui cu un plan de tratament.

Tratamentul ortodontic imbunatateste starea generala de sanatate

Nu numai ca imbunatateste zambetul, dar, de asemenea, aparatul dentar ajuta si la mentinearea unei diete sanatose, alcatuita din legume, fructe si proteine. Daca ai avut dintotdeauna probleme cu mestecarea alimentelor, tratamentul ortodontic rezolva aceasta problema. De asemenea, alimentele bogate in proteine, impreuna cu fructe si legume proaspete pot duce la o cantitate mai mare de lapte matern pentru copil dupa nastere.

Tratamentul ortodontic nu are nevoie de medicamente sau anestezice

Nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la tratamentul ortodontic, deoarece nu va necesita o interventie chirurgicala sau anestezie. Ai putea avea un disconfort in cerul gurii sau la nivelul gingiilor din cauza legaturilor metalice sau ale dispozitivelor ortodontice. Unguentele sunt linistitoare si nu reprezinta niciun pericol pentru sarcina. Cele mai multe femei gravide vor necesita o alinire a danturii, din cauza unor malocluzii minore. Aceste dispozitive din plastic nu provoaca nici o durere si sunt usor de ingrijit.

Tratamentul ortodontic este necesar pentru situatii de urgenta

Daca ai afectiuni parodontale care pot duce la piarderea dintilor, atunci este necesar un tratament ortodontic pentru stabilizarea dintilor. Medicul ortodont poate lucra cu periodentist pentru a elimina o infectie de la nivelul gingiilor si pentru a evita pierderea dintilor din cauza inflamatiei gingivitei. Daca aveti o leziune orala care slabeste dintii, asigura-te ca mergi la medicul ortodont pentru un tratament special.

Articol scris de dr. stomatolog Andra Custura. Andra Custura crede ca viata noastra poate deveni mai frumoasa cu un zambet sanatos, de aceea ne vine in ajutor cu cele mai bune sfaturi si tratamente pentru a ne recapata si mentine sanatatea dentara. Andra Smile este cabinetul care ofera servicii de implantologie, estetica dentara, ortodontie, protetica, endodontie, parodontologie, stomatologie preventiva, pediatrica, restaurativa si chirurgie dento-alveolara. Pentru mai multe informatii privind afectiunile stomatologice puteti vizita www.andrasmile.ro si pagina de Facebook.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ortodontie Dantura in sarcina Ingrjire dantura

Articole recomandate

Citeste si despre