Tratament cu Silimarina si Catinofort

Intrebare:

- Am avut probleme cu ficatul si am tinut regim si un tratament cu silimarina si catinofort. Problema mea e ca am aflat ca sunt insarcinata si mi-am adus aminte ca am luat cateva pastile si in prima luna de sarcina cand nu am stiu ca sunt insarcinata. Puteti sa-mi spuneti daca sa-mi fac griji sau nu?

Raspuns:


 

Silimarina este un trofic si protector hepatic care nu este contraindicat in sarcina; Catinafort este un preparat naturist care, de asemenea, nu este contraindicat in timpul sarcinii. Deci nu aveti nici un motiv de ingrijorare din acest punct de vedere, fiindca nici unul din aceste medicamente nu are efecte negative asupra dezvoltarii ulterioare a sarcinii.

In continuare, pentru bunul mers al sarcinii si pentru a avea un copil sanatos, va recomand sa efectuati controalele periodice lunare la medicul obstetrician, pentru a putea depista din timp orice modificare in starea de sanatate a dumneavoastra sau a fatului; de asemenea, este necesar sa-i comunicati medicului obstetrician despre afectarea hepatica de care ati suferit si despre orice tratament pe care l-ati urmat sau urmeaza sa-l efectuati pe perioada sarcinii.


dr. Ciprian Pop-Began

-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul