Suplimentele vitaminice in timpul sarcinii

Intrebare:

- Sunt insarcinata in saptamana a 2-a. Am inteles ca pe perioada sarcinii nu ai voie sa iei nici un fel de medicamente decat la recomandarea medicului. Si ca sa nu ma mai lungesc, pe timpul sarcinii corpul are nevoie de multe vitamine pentru a oferi copilului tot ce e nevoie pentru dezvoltare. Eu mi-am cumparat vitamine, acid folic, vreau sa stiu daca e bine sa le iau sau nu?

Raspuns:

E bine sa nu-ti autoadministrezi tratamentele in sarcina, desi este nevoie de suplimentarea de vitamine si minerale (nu chiar de acum!).

Urmareste-ti sarcina atent, o ecografie in luna a 2-a este esentiala (in primul rand pentru a preciza corect varsta sarcinii).

Dr. Elena VOICULESCU,

Specialist in obstetrica si ginecologie

Clinica Elite

www.clinicaelite.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Elena Voiculescu

Medic primar obstetrica-ginecologie - tratament miniminvaziv al incontinentei urinare feminine de efort, diagnostic si tratament al afectiunilor genito-mamare si urmarirea sarcinii, consiliere in problemele de cuplu si adolescenta.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul