Semintele de in in timpul sarcinii

Intrebare:

- Am 29 ani, sunt insarcinata in 3/4 saptamani. Pot consuma seminte de in pentru combaterea constipatiei, m-au ajutat foarte mult inainte sa raman insarcinata, acum insa nu sunt sigura daca le mai pot consuma fara sa-mi afecteze sarcina.

Raspuns:


 

De obicei, pe perioada sarcinii apar probleme legate de tranzitul intestinal, daca initial este posibila o reglare de la sine a acestuia in cazul persoanelor constipate, chiar accelerarea tranzitului; dupa trimestrul doi, sarcina in sine favorizeaza aparitia constipatiei.

Daca nu apar efecte nedorite (cum ar fi contractiile uterine), puteti folosi semintele de in pentru a regla ritmul de eliminare al scaunelor.

Accelerarea tranzitului intestinal determina implicit cresterea peristalticii intestinale (miscarilor intestinale), peristaltica ce poate stimula automat aparitia contractiilor uterine – astfel ca este recomandat ca in momentul in care observati modificari ale tonusului uterin sa stopati administrarea semintelor de in. Multa sanatate!


Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul