Sarcina si vaporii toxici

Intrebare:

- Tocmai ce mi-am facut testul de sarcina si am aflat ca sunt insarcinata. Stiind ca acum vreo 10 zile - in urma mutarii - am zugravit, am inhalat mirosuri destul de puternice, toxice de vopsele, timp de o zi intreaga, as dori sa stiu daca aceasta ar putea sa afecteze cu ceva sarcina.

Raspuns:

Tinand cont ca tocmai s-a pozitivat testul de sarcina, si ca incidentul cu pricina a avut loc acum aproximativ zece zile; exista posibilitatea ca inhalarea vaporilor proveniti de la acele vopsele sa nu influienteze evolutia ulterioara a sarcinii deoarece la momentul respectiv se poate ca sarcina sa nu se fi nidat inca, adica sa nu existe o legatura directa intre sarcina si uter (oul de fixeaza de uter cam la 10 zile de la contactul sexual fecundant, iar pozitivarea testului de sarcina apare dupa procesul de nidatie, de fixare).

In orice caz, este bine sa prezentati aceasta situatie medicului curant si sa stabiliti de comun acord conduita ce va trebui adoptata ulterior.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul