Sarcina si vaccinul antigripal

Intrebare:

- Cum poate influenta vaccinul antigripal o sarcina de cateva zile (3-5)?

Raspuns:


 

Nu este recomandata vaccinarea antigripala a gravidelor decat dupa finele primului trimestru de sarcina. Gradul de afectare al vaccinarii asupra sarcinii incipiente depinde foarte mult de tipul de vaccin administrat.

Vaccinurile cu virus gripal inactivat pot avea ca efect advers aparitia gripei, cu efectele ale nefaste asupra dezvoltarii ulterioare a produsului de conceptie. Este importanta protectia impotriva gripei, in sarcina, insa era bine ca acest lucru sa se produca prin alte metode in primul trimestru de sarcina, de altfel fiind recomandata o pauza de 4 saptamani intre o vaccinare si o eventuala sarcina ulterioara.


In momentul de fata, o monitorizare atenta a evolutiei sarcinii va va putea da raspunsul la intrebarea dumneavoastra, nefiind regula afectarea sarcinii. Deci, numai medicul obstetrician va poate revela efectele vaccinului asupra sarcinii dumneavoastra.

dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii spec

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul