Sarcina si dozarea de anticorpi

/ / Modificat: 2011-10-10
Sarcina si dozarea de anticorpi
Intrebare:

- Sunt insarcinata in 3 luni si merg in paralel la 2 medici ginecologi, care din pacate m-au pus in dilema. Eu am RH-pozitiv si grupa sanguina este O1; vreau sa stiu daca trebuie sa fac o dozare de anticorpi pt. faptul ca am grupa de sange O1.

Raspuns:




 

Rh pozitiv reprezinta prezenta anticorpilor impotriva factorului D de pe membrana eritrocitelor (globulele rosii). In schimb, grupa 0I reprezinta absenta oricarui anticorp de grup de pe membrana eritrocitelor, astfel ca, daca tatal are orice alt grup de sange in afara de grupul 0I (adica AII, BIII, ABIV) este posibil ca organismul dumneavoastra sa dezvolte anticorpi impotriva antigenelor de grup A sau B.

Incompatibilitatea de grup insa este mult mai rara in fapt, de aceea multi medici o neglijeaza si nu recomanda aceasta dozare de anticorpi decat in fata unei femei care a prezentat in antecedente mai multe avorturi spontane fara o cauza bine determinata. Este bine sa va hotarati asupra unuia dintre obstetricieni, cel in care puteti avea mai mare incredere pentru a putea colabora in vederea dezvoltarii unei sarcinii fara griji. Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began

-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre