Sarcina si branca ursului

/ / Modificat: 2011-10-10 22:00:23
Intrebare:

- Iau de aproape 2 luni Branca Ursului neintrerupt, am ovulatie si in perioada fertila adica 18-21 luna aceasta ne-am straduit sa avem un copil si am mai luat pana la data aceasta (25.10) tinctura, cu anumite intreruperi de 3 zile. As dori sa va intreb: daca as fi ramas gravida, copilul ar avea probleme?

Raspuns:
 

Branca ursului este un remediu naturist folosit de foarte mult timp pentru stimularea fertilitatii, dar tincturile cu branca ursului care se gasesc pe piata in momentul actual sunt contraindicate in timpul sarcinii (lucru mentionat si in prospectul care le insoteste). De altfel se stie ca in perioada sarcinii trebuie evitate pe cat posibil administrarea oricaror medicamente, fie ele si naturiste (plantele pot contine substante care pot fi daunatoare - multe medicamente sunt de fapt extrase din plante) decat in cazul in care sunt absolut necesare (beneficiile sunt mai mari decat riscurile) si doar la recomandarea medicului.

In timpul ovulatiei, ovulul este eliminat din ovar in trompa uterina unde ramane pana ce este fecundat de un spermatozoid, dupa care se formeaza zigotul (oul) si acesta va ajunge in uter, unde se va implanta in mucoasa uterina, formandu-se la acel nivel niste legaturi vasculare intre ou si uter, prin care se vor transmite la fat diverse substante. Dar pana la realizarea acestor legaturi trec cel putin 7 zile din momentul fecundatiei.

Asadar administrarea acestei tincturi la doar cateva zile de la posibila fecundatie, este foarte putin probabil sa ajunga la produsul de conceptie si sa determine vreun efect. Dar, in continuare evitati sa va mai administrati diverse substante fara recomandarea medicului, mai ales daca exista posibilitatea sa fiti insarcinata.

dr. Ciprian Pop-Began

-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Articole recomandate

Citeste si despre