Sarcina si Chlamydia

Intrebare:

- Ajutor! Sunt gravida in 32 de saptamani. Am facut toate analizele. La chlamydia igg rezultatul a fost negativ, iar la chlamydia igm incert (testul a fost repetat de 2 ori-test sange). Oare sunt infectata? Am inteles ca acest lucru dauneaza copilului. In ultima perioada, am avut anumite scurgei vaginale si mancarimi. Ce pot face? Doctorul nu mi-a recomandat nimic.

Raspuns:


 

Daca IgM este pozitiv fara pozitivarea insa si a IgG-urilor, aceasta semnifica de obicei un debut al unei primoinfectii cu Chlamydia, mai ales daca tinem cont si de simptomatologie.

In timpul sarcinii, infectia organelor genitale cu chlamydia poate avea o actiune nefasta asupra dezvoltarii sarcinii cat mai ales asupra nou-nascutului, actiune nociva ce se manifesta, de asemenea si in postpartum (dupa nastere).

Astfel infectia cu Chlamydia  poate determina: intreruperea cursului sarcinii (avort), nastere prematura, ruptura prematura de membrane.

Dar efectul principal este asupra nou-nascutului in momentul nasterii: in 20-50% din cazuri fatul prezinta conjunctivite in primele 2 luni de viata, in 10-20% din cazuri pneumonie chiar la 3-4 luni dupa nastere.


De asemenea, poate induce la fat si otita medie (infectia urechii) sau obstructie nazala severa sau oftalmie. In perioada post-partum (dupa nastere) Chlamydia poate produce la mama infectii genitale de diverse intensitati, de la sindrom febril, endometrite (infectii uterine), pana la pelvi- sau chiar peritonita.

Transmiterea infectiei la nou-nascut se face in timpul nasterii, prin contactul cu organele genitale ale mamei, infectate cu Chlamydia.

Nu a fost dovedita transmiterea transplacentara (in timpul sarcinii) si intrauterina a acestui germene.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


 • Detalii specialist

 • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

  Taguri

  Dr. Ciprian Pop-Began

  Medic ginecolog

  Citeste si despre

  Articole de la parteneri

  Aplicatii pentru copii

  DESCARCA
  DESCARCA

  Inainte sa pleci,

  Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:  Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

  Trimite articolul catre prietenii tai

  Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

  Trimite mesajul