Ritualul tau de frumusete in sarcina. Ce e sigur si ce nu?

/ / Modificat: 2014-11-20
Ritualul tau de frumusete in sarcina. Ce e sigur si ce nu?

Sarcina este o perioada din viata ta in care stralucesti mai mult ca niciodata. Insa ingrasarea, vergeturile, afectiunile comune ale pielii sau acneea sunt unii dintre cei mai mari dusmani ai frumusetii tale, in aceasta perioada. Chiar daca esti tentata sa folosesti aceleasi metode cosmetice si terapii de infrumusetare cu care esti obisnuita, atunci cand esti gravida trebuie sa tii cont de cateva reguli de siguranta in utilizarea lor!

Stii bine ca frumusetea, mai ales in sarcina, se mentine cu mult efort si perseverenta. Ai grija sa folosesti cosmetice, produse de ingrijire si sa apelezi la servicii de infrumusetare de salon, care sa te ajute sa fii mereu frumoasa, dar sa te tina in siguranta. Unele terapii si produse cosmetice pot dauna atat fatului, cat si sanatatii tale in sarcina!

Vopsitul parului

Vopsitul parului este unul dintre cele mai controversate subiecte legate de infrumusetarea in sarcina. Desi nu exista dovezi concrete care sa ateste pericolul folosirii vopselelor de par asupra fatului, multi specialisti sunt rezervati cand vine vorba de siguranta acestui ritual de infrumusetare.

Este adevarat ca multe dintre vopselele de par contin substante chimice care, odata ce patrund in organism, cresc riscul producerii efectelor teratogene la fat. Insa exista pe piata o multime de categorii de vopsele create din ingrediente naturale, "prietenoase" cu sarcina.

Medicii recomanda evitarea vopsirii parului, in special in primul trimestru de sarcina, cand riscurile sunt mai mari.

Tratamentele spa: impachetarile, sauna si masajul

Tratamentele spa pot fi nu doar solutia pentru problemele estetice cu care te confrunti pe perioada sarcinii, ci si o oaza de relaxare pentru tine, mai ales in perioadele care te coplesesc emotional si fizic.

Insa nu toate terapiile spa iti sunt accesibile si sigure in sarcina. De exemplu, tratamentele spa, faciale sau corporale, care necesita temperaturi foarte crescute (sauna, masajele corporale cu pietre incinse, bai cu aburi sau namol, epilarea cu ceara fierbinte), este recomandat sa fie evitate in sarcina, deoarece pot afecta serios dezvoltarea si sanatatea fatului.

masaj-sarcina

Chiar daca apelezi la tratamente spa ceva mai "relaxate" sau mai putin periculoase, cum ar fi masajul, mastile sau impachetarile, anunta intotdeauna inainte cosmeticiana sau maseuza ca esti insarcinata.

Este importanta evitarea produselor cu ftalati, parabeni si alte ingrediente nocive, care cresc riscul de malformatii congenitale la fat. In acest fel, specialistul va folosi creme speciale pentru gravide, inofensive pentru sanatatea bebelusului din burtica.

Albirea dintilor

Albirea dintilor este un serviciu de infrumusetare care a creat disputa intre specialistii in stomatologie si obstetricieni. Cauza disputei o reprezinta peroxidul, ingredientul activ din produsele profesionale de albit dintii folosite in cabinete.

Desi nu exista dovezi cu privire la efectele nocive ale acestei substante asupra sarcinii, medicii sunt de parere ca este mai bine ca albirea dintilor sa fie evitata in aceasta perioada, din motive de precautie. Ei recomanda gravidelor sa foloseasca pasta de dinti care albeste dintii.  

Solarul si produsele autobronzante

Nici pe seama solarului sau a produselor autobronzante nu exista suficiente studii care sa ofere siguranta gravidelor in privinta utilizarii lor. Medicii sustin ca este mai bine sa eviti aceste procedee de infrumusetare pe parcursul sarcinii, din simplul fapt ca, daca exista incertitudini asupra sigurantei lor, inseamna ca exista un risc, cat de mic, sa iti afecteze sarcina. Este mai bine sa previi decat sa tratezi!

Tratamentele antiacneice

Daca ai ghinionul sa te alegi cu o acnee de toata frumusetea in sarcina, nu da fuga la farmacie sa cumperi primul produs antiacneic pe care-l ai in minte. Multe tratamente si creme antiacneice sunt interzise in timpul sarcinii.

Retin-A si Accutane, doua dintre cele mai cunoscute tratamente de acest tip, trebuie evitate complet in timpul sarcinii, deoarece contin foarte multa vitamina A si derivati ai acesteia, care, in cantitati abuzive, devin periculoase pentru fat.

Si tetraciclinele sau alte antibiotice sunt folosite in tratarea acneei, insa sunt complet interzise in sarcina, intrucat au efecte secundare periculoase in dezvoltarea fatului.  

Ce trucuri sigure de infrumusetare cunosti pentru perioada sarcinii? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trucuri frumusete sarcina Tratamente spa sarcina Frumusete sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre