Rasfatul corpului in sarcina

/ / Modificat: 2013-11-12
Rasfatul corpului in sarcina

Fiecare trimestru de sarcina are particularitatile lui. In ciuda simptomelor neplacute ce te coplesesc, simti lipsa rasfatului de la spa si de la masaj de care aveai parte inainte de aflarea vestii ca vei avea copil. Desi aceste manifestari inconfortabile te pot tine in casa un timp indelungat, nu trebuie sa renunti! Corpul tau poate fi rasfatat in fiecare trimestru cu cateva retete homemade speciale si extrem de alintate!

Trimestrul 1

Prima perioada a sarcinii este incarcata de o multime de simptome neplacute care nu prea te fac sa te simti in cele mai bune zile sau saptamani ale tale. Totusi, nu iti poti neglija corpul, acesta avand nevoie de atentia ta, iar daca drumul pana la spa iese din discutie ce zici de un scrub corporal facut in casa din cateva ingrediente simple.

  • 3/4 cana de zahar brun;

  • 1/2 lingura miere;

  • 1/4 cana de ulei de jojoba;

  • 1/8 cana de sapun lichid.

Combina toate aceste ingrediente intr-un vas. Incalzeste bine baia. Intra in cada uscata, pune pe fundul ei o saltea speciala de baie sau prosoape si intinde-te acolo. Aplica scrub-ul obtinut incet pe tot corpul de la gat si pana la degetele de la picioare. Maseaza gentil toate zonele, iar apoi clateste cu apa.

Trimestrul 2

Mijlocul sarcinii este perioada in care stralucesti din toate punctele de vedere. Burtica incepe sa creasca si trebuie rasfatata. Stiu ca ii canti melodiii pentru copii si ca vorbesti constant cu micutul, dar nici pielea de pe burtica nu trebuie ignorata. De aceea, iata o masca pentru burtica numita Buddha formata din:

  • 1/4 cana de avocado;

  • 2 linguri de suc proaspat de portocale;

  • 2 lingurite de melasa;

  • 5 picaturi de ulei de musetel.

Intr-un vas mic piseaza bucatile de avocado, apoi adauga si celelalte ingrediente. Daca mixtura este prea tare mai adauga cativa stropi de suc de portocale. Aplica continutul pe burtica si lasa-l sa actioneze cam 30 de minute, apoi sterge-l cu un prosop caldut.

Trimestrul 3

Inca putin si iti vei tine micutul in brate, iar toate neplacerile sarcinii vor fi uitate! Este si perioada in care ai foarte mult de-a face cu un simptom de sarcina frecvent: umflarea mainilor si picioarelor.

Cum sa reduci umflarea picioarelor? Intinde-te pe podea, pe spate cu picioarele promptite pe canapea (adica undeva mai sus decat nivelul corpului. Fa cercuri usoare cu labele picioarelor, rotindu-le intr-o parte si intr-alta pentru a ajuta circulatia sangelui. Si pozitia turceasca poate fi de ajutor in ameliorarea simptomului.

Cum sa reduci umflarea mainilor? Ridica mainile deasupra capului si roteste-ti palmele din incheietura, alternand directia. Cand simti ca nu mai poti coboara mainile pana la nivelul capului si indreapta-le in fata, apoi odihneste-te putin respirand adanc de cateva ori.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piele sarcina Trimestre sarcina Simptome sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre