Polip in vagin

Intrebare:

- Sunt insarcinata in trei luni, prima sarcina si fara avorturi sau chiuretaje, am 33 ani si mi s-a depistat un polip in vagin care are acceasi compozitie cu placenta. Medicul a zis ca e prea recent sa il scoata din cauza sarcinii, dar peste o luna se poate. Intrebare: din cauza acestui polip exista pericol de intrerupere de sarcina sau avort?

Raspuns:


 

Orice formatiune inlocuitoare de spatiu la acel nivel, poate avea repercusiuni asupra dezvoltarii ulterioare a sarcinii, insa riscul ca acest lucru sa se intample este influentat de mai multi factori: marimea formatiunii, localizarea acesteia, consistenta, modelul evolutiv (cele care au o crestere accentuata in timpul sarcinii pot avea repercusiuni mai importante decat cele cu dezvoltare lenta).

Astfel ca rolul principal in aprecierea acestor riscuri si in luarea unei decizii privind conduita terapeutica optima ii revine medicului obstetrician care va monitorizeaza sarcina, de aceea este foarte importanta o buna colaborare intre dumneavoastra si acesta, in privinta urmarii sfaturilor pe care acesta le indica.


dr. Ciprian Pop-Began

-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul