Ospen administrat in sarcina

Intrebare:

- Sunt la a doua sarcina si am racit in prima luna de sarcina. Am luat la sfatul medicului ginecilog Ospen de 1000. Am fost si la medicul de familie sa incep sa fac analize si ce trebuie, a fost foarte indignata ca am luat antibiotic 2 zile adica 4 pastile. Cum sa procedez acum?

Raspuns:


 

Administrarea Ospen-ului nu influenteaza negativ cu nimic dezvoltarea fetala, astfel ca nu trebuie sa va faceti griji in acest sens.

Pana in prezent nu exista nici un indiciu de actiune embriotoxica, teratogena sau mutagena a fenoximetilpenicilinei (componenta activa a Ospen-ului) administrate in timpul sarcinii.

Astfel ca o buna monitorizare a dezvoltarii ulterioare prin mentinerea unei colaborari cu medicul obstetrician vor asigura o conduita optima pe perioada sarcinii.

Aceasta administrare nu constituie motiv pentru a intrerupe sarcina astfel ca va urez o sarcina usoara si un copil sanatos!


Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul