Moldamin injectii in sarcina

Intrebare:

- Sunt insarcinata in 9 sapt, am o infectie in gat (un stafilococ). Mi s-a dat sa fac moldamin injectii, vreau sa stiu daca le pot face si daca exista vreun risc pentru bebe?

Raspuns:


 

Moldamin-ul este o penicilina cu actiune prelungita, pentru administrare parenterala (injectabila). Spectrul sau de actiune este asemanator cu al penicilinei G astfel ca, asemeni acesteia, nu are efecte negative asupra dezvoltarii sarcinii si implicit a fatului; persoanele care prezinta totusi alergie la penicilina avand contraindicatie in administrarea acestui produs.

Datorita solubilitatii sale scazute, Moldamin se resoarbe lent, asigurand o penicilinemie prelungita (ramane o perioada mai indelungata in sange – in faza activa), dar cu valori joase. De aceea, preparatul este eficient mai ales in infectiile cu germeni foarte sensibili si constant sensibili la penicilina; ca streptococul beta-hemolitic si Treponema Pallidum.


Cantitatea dintr-un flacon de Moldamin de 1200000 UI, asigura un nivel sanguin eficace, in functie de indicatii si de bolnav. Administrarea Moldaminului de 1200000 UI nu se recomanda la copii intre 3 si 7 ani, masa musculara a acestora fiind mica.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii speciali

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul