Medicamente contraindicate in sarcina


In afara Biseptrim-ului, restul produselor folosite nu sunt contraindicate in sarcina.

Sulfametoxazolul si trimetoprimul continuti in tableta de Biseptrim trec bariera placentara de aceea utilizarea Biseptrim-ului este contraindicata pe intreaga perioada a sarcinii.

Trebuie sa tineti cont totusi de faptul ca oul se nideaza (fixeaza de uter) intre a 7-a si a 10-a zi de la contactul fecundant, deci majoritatea medicamentelor administrate dupa aceasta perioada au efect teratogen (interfera cu dezvoltarea normala a fatului), majoritatea celor administrate inainte de aceasta perioada nu au efect negativ asupra sarcinii.


Exista totusi anumite medicamente care actioneaza asupra celulelor germinative producand modificari la acest nivel, insa in acest caz, fecundatia se realizeaza dificil.

Este bine sa consultati medicul obstetrician curant si sa-i precizati medicatia administrata.

Acesta va fi in masura sa stabileasca (prin efectuarea de ecografii cat si de alte teste speficice) daca medicatia administrata deja a avut vre-un efect asupra dezvoltarii fatului. Pentru orice nelamurire referitoare la sarcina, nu ezitati sa comunicati cu un medicul curant.

Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii special ist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul