Manichiura in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2011-10-10
Manichiura in timpul sarcinii





   

Studiile nu prezinta dovezi clare cu privire la efectele negative pe care le-ar putea avea oja asupra femeilor insarcinate. Ce este de retinut este ca s-au facut relativ putine studii cu privire la efectele pe termen lung ale folosirii si expunerii la oja in timpul sarcinii.

Pentru ceva timp s-a crezut ca ingredientul numit ftalat (phthalate) prezent in componenta ojei ar putea reprezenta un pericol, dar parerile specialistilor tind mai mult spre varianta ca nu prezinta nici un risc.

Mai mult, o manichiura realizata la fiecare 2-3 saptamani ar trebui sa ridice moralul tuturor femeilor insarcinate, sa le faca sa aiba o mai buna parere despre sine si sa fie in general un mic rasfat.

Pedichiura mai ales este foarte practica in ultimele luni de sarcina din motiv de... burtica.

Un potential efect nociv poate avea mirosul puternic de chimicale din saloanele de infrumusetare. Femeile insarcinate au in general un simt foarte dezvoltat al mirosului si pot avea senzatia de greata sau voma.

Pentru a evita aceste neplaceri cauta un salon bine aerisit sau cu aer conditionat. De asemenea, pentru a reduce riscul de infectii, iti poti aduce propria trusa de manechiura (forfecute, pila etc).


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre