Inotul in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2017-09-27
Inotul in timpul sarcinii

Inotul este un bun exercitiu in sarcina deoarece in miscare ne folosim ambele grupe de muschi mari ai membrelor inferioare si superioare. Folosirea acestor muschi permite femeilor insarcinate sa se simta mai subtirele in ciuda greutatii acumulate in timpul sarcinii. Fiecare aexercitiu de aerobic ajuta corpul la transportul si utilizarea oxigenului, vitale pentru tine si copilul tau. De asemenea, inotul ajuta circulatia, creste tonusul muscular si ajuta la rezistenta.

Daca inoti, vei arde calorii, te vei simti mai putin obosita, vei dormi mai bine si vei avea o sarcina mai usoara, trecand mai usor peste incercarile fizice si emotionale.

Masuri de siguranta pentru burtici

Inotul este una dintre cele mai sigure forme de exercitiu. Daca inotai regulat inaintea sarcinii, ar trebui sa continui fara prea multe modificari. Daca nu ai inotat sau nu ai facut deloc exercitii, inca poti sa inoti, insa cere parerea medicului tau inainte. Va trebui sa incepi incet, sa te incalzesti bine si sa nu te fortezi foarte mult.

Cand esti in apa, e posibil sa uiti ca trebuie sa fii hidratata. Doctor James M. Pivarnik, de la Universitatea din Michigan, spune ca desi nu exista o recomandare oficiala privind cantitatea de apa pe care femeile insarcinate ar trebui sa o consume in timp ce fac exercitii, este totusi indicat sa bea o cana de apa inainte de a inota, o cana la fiecare 20 de minute de exercitii si o cana dupa iesirea din piscina. In anotimpurile calduroase si umede, e recomandat sa bei chiar mai mult.

Primul trimestru de sarcina

Daca ai energie, poti inota minim 30 de minute pe zi. Inotul de dimineata ajuta la disparitia senzatiei de greata si te va energiza pentru tot restul zilei.

Al doilea trimestru de sarcina

Nu trebuie sa renunti la inot pe masura ce avanseaza sarcina, deoarece acesta poate fi foarte placut si usor pentru viitoarele mamici. Probabil nu va fi nevoie sa iti modifici regimul, iar un costum de baie poate fi comfortabil pe masura ce burtica va creste, daca il vei alege pe cel potrivit.

Al treilea trimestru de sarcina

Apa iti sustine ligamentele si articulatiile pe masura ce inoti, prevenind astfel accidentarile si de asemenea te protejeaza de supraincalzire.

Stilul de inot bras este benefic in special in al treilea trimestru deoarece acesta ajuta la lungirea muschilor pectorali si scurtarea muschilor spatelui, doua zone ce nu mai sunt liniare pe masura ce corpul tau se schimba odata cu sarcina

Cele mai indicate stiluri de inot in sarcina

Stilul bras este probabil cel ma indicat in timpul sarcinii deoarece acesta nu necesita nici o rotatie a trunchiulu si necesita mai putin efort. De asemenea, ajuta la reducerea durerii de spate datorata greutatii burticii. Sarcina forteaza coloana vertebrala si umerii sa iasa inainte. Stilul bras ajuta la intarirea muschilor si la cresterea rezistentei.

Un alt stil de inot recomandat este pluta deoarece apa reduce efectele gravitatii asupra corpului tau.

Poti sa te intinzi pe spate pentru a face pluta, fara riscul de a deteriora circulatia sangvina, cum se intampla in cazul exercitiilor ce nu implica apa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inot sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre