Hyalganul si sarcina

Intrebare:

- Sunt in saptamana a 9a si din a 5a, o data pe saptamana timp de 3 saptamani am facut injectii intraarticulare cu Hyalgan. Am 37 de ani si vreau sa stiu care sunt riscurile. Pe prospect scria ca trebui folosit cu prudenta in sarcina, dar nu ca ar fi interzis. Ginecologul si ortopedul mi-au recomandat sa stopez administratia medicamentului. Cum insa deja am folosit 3 doze vreau sa stiu la ce ar trebui sa ma astept.

Raspuns:


 

Acest preparat contine Hialuronat de sodiu, iar prudenta recomandata la administrarea in sarcina se refera la lipsa studiilor efectuate asupra persoanelor gravide.

Datorita faptului ca nu se pot testa efectele produse de administrarea preparatelor medicamentoase asupra persoanelor gravide, studiile existente tin cont de efectele avute asupra persoanelor care l-au administrat deja.

Deci studiile deja existente nu au relevat efecte negative, insa numarul mic al unor astfel de studii cat si precautiile care se impun in astfel de situatii recomanda prudenta in administrarea unor astfel de produse.


O buna monitorizare a evolutiei ulterioare a sarcinii va avea menirea sa diagnosticheze in timp eventualele efecte nedorite ale administrarii acestui produs.

Dr. Ciprian Pop-Began

- Obstetrica ginecologie -Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu


Detalii specialist<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul