Durerile din timpul sarcinii

/ / Modificat: 2013-10-22
Durerile din timpul sarcinii
Intrebare:

- Sunt insarcinata in 32 de saptamani si de o zi si cateva ore am dureri de spate doar in partea stanga (banuiesc ca ar fi rinichiul), dureri de burta jos la ovare si nu stiu ce se intampla. Pana acum nu am avut astfel de probleme. Durerile de spate stanga se manifesta ca niste intepaturi care se diminueaza si apoi cresc in intensitate. Daca e vorba de vreo infectie imi puteti recomanda niste analgezice care sa nu afecteze sarcina?

Raspuns:





 

Durerile prezentate de dumneavoastra, pot reprezenta simptoame care sa imite diverse afectiuni, dar poate fi vorba si de o usoara jena produsa de contractiile uterine, ceea ce ar impune un consult efectuat la cabinetul medicului obstetrician care va monitorizeaza buna dezvoltare a sarcinii.

Nu se poate spune ca este normal sa apara astfel de simptoame, deci, o serie de investigatii si un consult de specialitate au menirea sa descopere cauza aparitiei lor, fiind in acest fel mai usoara eliminarea acestora.


In timpul unei sarcini pot apare durerile despre care spuneati dar acestea trebuie combatute, pentru ca, indiferent de cauza lor, pot duce la aparitia contractiilor uterine (unele dureri reprezinta chiar expresia clinica a acestor contractii).



Totodata, chiar daca sarcina evolueaza normal, vor trebui luate masuri impotriva durerilor abdominale (sa aveti in vedere efectuarea unor pauze, astfel incat efortul depus, indiferent de activitate,  sa fie dozat in reprize si sa nu depaseasca anumite limite).

Indiferent daca durerea este provocata de o infectie urinara sau daca reprezinta expresia clinica a contractiilor uterine, administrarea de No-spa (un antispastic folosit frecvent in sarcina), cat si cura hidrica (consumarea a minim 2,5 litri de lichid pe zi) pot avea ca efect inlaturarea durerilor.

Multa sanatate

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dureri spate sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre