Cum sa-ti iubesti trupul in sarcina

/ / Modificat: 2012-01-17
Cum sa-ti iubesti trupul in sarcina

Oricat de nobila este postura de viitoare mamica, orice femeie se confrunta cu mici complexe de inferioritate odata ce transformarile corpului din cele 9 luni devin tot mai evidente. Gravidutele au tendinta sa ignore stralucirea seducatoare care le inconjoara si se tem ca si-au pierdut aspectul fizic placut, din cauza disconfortului pe care il resimt in al treilea trimestru. Iata cum poti sa-ti iubesti cu adevarat trupul in toata perioada de sarcina.

Pe masura ce burtica creste, te vei simti inevitabil mai corpolenta, mai putin confortabil si mai rotunjoara. Hainele din garderoba sunt din ce in ce mai neincapatoare. Pantofii tai preferati nu par sa tina cont de lichidul acumulat in tesuturi, din pricina caruia picioarele tale au prins mai mult volum.

Comentariile celor din jur pot inrautati situatia. Orice aluzie catre silueta ta rubensiana te raneste profund, cu toate ca la nivel rational stii ca nu ar trebui. Atunci cand traversezi stari emotionale negative la adresa imaginii de sine, ia atitudine. Exista cativa pasi care sa te ajute in acest sens.

Apeleaza la tratamentul spa

In zilele cu stima de sine scazuta, actioneaza rapid si eficient. Fa-ti o programare la un centru spa, unde vei beneficia de o sesiune de infrumusetare ca la carte. Alege pachetul cu manichiura si pedichiura, un tratament facial si un masaj relaxant. In doua ore, te vei simti nou ca o regina.

In cazul unui buget restrans, o baie fierbinte, o masca facuta in casa si manichiura nou-nouta pot avea un efect similar.

Activeaza-ti grija pentru piele

iubire_trup_sarcina

Foto: content.clickbooq.com

Aceiasi hormoni care iti agita starea de spirit pot provoca mici neplaceri estetice la nivelul pielii. Cu toate ca multe gravidute au norocul sa cunoasca o imbunatatire la acest capitol, exista si posibilitatea sa iti aduci aminte de problemele din adolescenta.

Nu uita de ritualul zilnic demachiere-tonifiere-hidratare. Pentru prevenirea vergeturilor, in special in zona abdomenului si a coapselor, o lotiune emolienta aplicata zilnic va face minuni. Simpla preocupare pentru propria frumusete te va face sa te simti mai bine.

Profita de beneficiile machiajului

trucuri_machiaj_frumusete

Machiajul este unealta principala a fiecarei femei si contribuie, prin natura sa, la conturarea unei imagini exterioare admirabile. Cateva retusuri de acest tip te vor ajuta sa te simti frumoasa si in deplin control asupra felului in care arati.

Incearca noi nuante de ruj sau fard de pleoape, descopera-ti trasaturile cu care te mandresti. Daca te ingrijoreaza substantele chimice ale cosmeticelor, alege produse organice, foarte populare in prezent.

Evita tunsorile drastice

Din dorinta unui confort sporit, multe gravidute aleg sa-si tunda podoaba capilara in mod drastic. O tunsoare scurta inseamna mai putin efort de intretinere si mai multa libertate. Reversul medaliei ar putea fi insa neplacut, daca ulterior constati ca schimbarea nu te avantajeaza.

Corpul tau trece prin destule transformari care iti necesita puterea de adaptare. Solicita sfatul unui profesionist si ramai in zona ta de "confort".

Ramai activa

reguli_sport_sarcina

Cu toate ca starea ta fizica nu te ajuta intotdeauna sa ravnesti dupa sport, pana si o plimbare de 15 minute te va ajuta sa te simti mai energica si mai zvelta. In plus, miscarea imbunatateste tonusul muscular si forta corporala, ceea ce inseamna ca vei suporta mai usor surplusul ponderal.

Daca vei ramane activa, fizicul si psihicul tau vor fi imune in fata complexelor de sine.

Descopera stilista din tine

Hainele pentru gravidute se incadreaza in doua categorii: grotesti si adorabile. Informeaza-te si comanda variantele potrivite personalitatii tale.

Foloseste-te de efectul de subtiere al culorilor sobre (negru, bleu-marin, purpuriu inchis, albastru regal) si adauga-le pete de culoare cu ajutorul accesoriilor: esarfe viu colorate, brose, cercei, coliere si bratari chic.

Iubeste-ti corpul prin autosugestie

O alta strategie prin care iti poti iubi cu adevarat corpul in timpul sarcinii este autosugestia. Aminteste-ti in permanenta ca frumusetea nu izvoraste intotdeauna din capacitatea ta de a-ti strecura trupul intr-o rochie mulata, de mici dimensiuni.

O femeie frumoasa emana gratie, sensibilitate, gingasie si stralucire interioara - mai exact toate aceste lucruri care te definesc in cele 9 luni miraculoase. Uita de sabloane si perceptii sociale, insa bucura-te de trupul tau capabil sa aduca pe lume o noua viata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frumusete sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre