Cremele de fata folosite in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2013-01-09
Cremele de fata folosite in timpul sarcinii





 



Majoritatea femeilor sunt constiente ca in timpul sarcinii trebuie sa evite multe produse, insa foarte putine stiu ca trebuie sa fie atente si la cremele pe care le folosesc.

Femeile insarcinate trebuie sa aiba grija atunci cand isi aleg anumite creme deoarece unele ingrediente ale acestora sunt absorbite cu usurinta de piele si pot fi toxice pentru organism, in special daca doresc sa alapteze.

Specialistii recomanda in primul rand ca femeile insarcinate sa evite cremele anti-rid cu vitamina A. Acestia nu o recomanda deoarece anumite studii au demonstrat ca vitamina A in doze mari poate fi daunatoare fatului.

In cazul in care ai folosit deja creme care contin vitamina A, nu trebuie sa te ingrijorezi, ci doar sa fii precauta si sa renunti la utilizarea acestora.

Pentru a-ti da seama daca o crema contine sau nu vitamina A, uita-te pe cutia produsului dupa urmatoarele denumiri: Differin (adapelene), Retin-A, Renova (tretinoin), acid retinoic, Retinol, Retinyl linoleat, Retinyl palmitat, Tazorac (Tazarotene).

Un alt ingredient folosit in industria cosmetica care prezinta factori de risc este acidul salicilic folosit pentru tratarea acneei.

Folosit in doze foarte mici sub forma de lotiune tonica, acesta nu este daunator.

Sunt de evitat insa tratamentele cu administrare pe cale orala care contin acid salicilic deoarece pot duce la malformatii ale fatului sau complicatii ale sarcinii.

Denumirile de pe cutie dupa care trebuie sa te uiti sunt urmatoarele: Salicylic acid (acid salicilic), Beta hydroxy acid (BHA sau beta - hidroxi acid).

In general, produsele anti-acneice ar trebui luate in timpul sarcinii doar sub supravegherea dermatologului. Pot fi folosite doar cele care contin sub 2% acid salicilic.

Evitati si produsele cosmetice care au pe cutie urmatoarele denumiri : Beta hydroxy acid (beta-hidroxi acid), Differin (adapelene), Retin-A, Renova (tretinoin),Retinoic acid (acid retinoic), Retinol, Retinyl linoleate (retinyl linoleat), Retinyl palmitat, Salicylic acid (acid salicilic), Tazorac (Tazarotene) sau Tretinoin.

Soia este un alt ingredient care poate fi gasit in compozitia cremele de fata, el nu este daunator daca este in forma activa, insa daca este gasit in forma inactiva,acesta poate inrautati conditiile femeilor care au melasma sau piele inchisa la culoare.

Pentru a evita soia, uita-te pe eticheta produsului dupa urmatoarele ingrediente: lecitina, fosfatidilcolina, soy/soia, proteina vegetala texturata (TVP).

Cremele cu protectie solara nu prezinta in general factor de risc (decat daca au ingredientele mai sus mentionate) si sunt chiar recomandate pentru femeile insarcinate care vor sa mearga la mare sau stau mult timp in soare.

Specialistii recomanda femeilor insarcinate sa consulte un medic dermatolog sau un ginecolog inainte de a cumpara sau utiliza un produs.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre