Ce treburi casnice nu ar trebui sa faca o femeie insarcinata

/ / Modificat: 2018-12-28
Ce treburi casnice nu ar trebui sa faca o femeie insarcinata

Dupa cum spun multi, sarcina nu este o boala. Si este foarte adevarat. Cu toate acestea, femeile gravide ar trebui sa fie mult mai precatea, in special in cazul activitatilor casnice care par adesea inofensive, dar pot include riscuri care pot fi evitate.

Activitatile casnice pe care femeile gravide nu le pot face

Curatarea locului in care isi face pisica nevoile

Pentru cele care au pisici, este necesar sa fie atente atunci cand fac curat la pietricele in care acestea isi fac nevoile. Aceste animale pot avea parazitul care transmite toxoplasmoza, o boala foarte grava care poate pune in pericol sarcina si provoaca unele dificultati in dezvoltarea copilului. In mod ideal, ar trebui sa eviti aceasta activitate. Daca nu are cine sa se ocupe, poarta o masca si manusi pentru a evita contactul cu fecalele si urina.

Curatenie generala in casa

Trebuie sa fii atenta atunci cand speli podeaua, deoarece portiunile umede favorizeaza cazaturile care sunt foarte riscante pentru femeile insarcinate. In plus, produsele de curatenie pentru baie au un miros mai puternic si pot provoca alergii viitoarelor mamici, care sunt putin mai sensibile la mirosuri. Un sfat bun este sa deschizi usile si ferestrele, astfel incat casa sa fie bine aerisita in timpul curatarii.
De asemenea, trebuie sa fii atenta la miscarile pe care le faci in timpul curatenie. Nu este recomandat sa te fortezi, deoarece aceasta poate inflama nervul sciatic si articulatiile, care sunt mai predispuse la rani in timpul sarcinii, chiar si de la greutatea burtii.

Spalatul hainelor

O sarcina la fel de simpla ca spalatul hainelor nu este la fel de inofensiva cum pare si poate fi daunatoare pentru femeile insarcinate. In plus, fata de mirosul puternic al produselor, combinatia de spalare, intindere, impachetare si calcare a hainelor necesita multa forta si miscari care pot afecta nervul sciatic.

Caratul lucrurilor grele

Amenajarea camerei copilului este unul dintre cele mai asteptate momente pentru familie. Dar, pentru viitoarele mame ar trebui sa fie rezervata partea de decorare cu obiecte mai usoare. Restul familiei ar trebui sa se ocupe de carat si asamblat mobilier si lucrurile cele mai grele, cum ar fi patul sau dulapul. 

 Urcatul in locuri inalte

Nu este necesar sa se spuna, dar urcatul scarilor sau pe scaune sau scara pentru a cauta ceva pe rafturile aflate mai sus nu este recomandat pentru viitoarele mame, care ar putea avea un echilibru mai mic in timpul sarcinii. In plus, riscul de cadere trebuie evitat.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina Treburi casnice Femeie insarcinata Activitati femei insarcinate

Articole recomandate

Citeste si despre