Calibrul arterei cerebrale

Intrebare:

- Sunt insarcinata in a 22-a luna la examenul ecograf doppler mi s-a spus ca aa cerebrala a copilului este medie: 0.81 mm. Va rog sa imi spuneti ce inseamna daca este bine sau rau. Alta problema ar fi greutatea m-am ingrasat foarte mult, am 91kg la 1.65 inaltime, care sunt riscurile atat pentru copil cat si pentru mine daca ma mai ingras. Cum as putea sa previn acest lucru?

Raspuns:

Calibrul arterei cerebrale nu este un amanunt semnificativ. Cu totul altele  sunt lucrurile importante care trebuie stabilite ecografic.

Ingrijoratoare  este aceasta ingrasare de care vorbiti. Riscul este mai degraba pentru dv  decat pentru copil, cel mai mare risc (nu acum, ci in trimestrul al III-lea)  fiind posibilitatea hipertensiunii de sarcina care se poate complica cu  preeclampsie si eclampsie, adevarate drame obstetricale care pun sarcina si viata mamei in pericol si necesita o atitudine de urgenta.

Va recomand regim si un tratament naturist, deoarece majoritatea medicamentelor de slabit sunt  contraindicate in sarcina. Sarcina trebuie supravegheata de medicul  obstetrician.Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR

specialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro

Cauti un raspuns la problemele copilului tau?  Adreseaza si tu o intrebare!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul