Amoxicilina pe perioada sarcinii

Intrebare:

- As vrea sa stiu daca Amoxicilina poate fi folosita in orice stadiu al sarcinii. Eu incerc sa raman insarcinata, dar din pacate am racit destul de tare si medicul de familie mi-a prescris Amoxicilina, insa nu stiu daca sunt sau nu insarcinata si nu stiu daca sa iau sau nu pastilele.

Raspuns:


 

Amoxicilina nu interfera cu dezvoltarea normala a sarcinii. Trebuie sa tineti cont de faptul ca oul se nideaza (fixeaza de uter) intre a 7-a si a 10-a zi de la contactul fecundant, deci majoritatea medicamentelor administrate dupa aceasta perioada au efect teratogen (interfera cu dezvoltarea normala a fatului).

Exista totusi anumite medicamente care actioneaza asupra celulelor germinative producand modificari la acest nivel, insa in acest caz, fecundatia se realizeaza dificil. Este bine ca dupa pozitivarea testului de sarcina, in cazul in care acest lucru se produce, sa consultati medicul pentru orice medicatie prescrisa anterior. Pentru orice nelamurire referitoare la sarcina, nu ezitati sa comunicati cu un medic obstetrician.


Multa sanatate!

dr. Ciprian Pop-Began

-obstetrica ginecologie-

Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu
<

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Ciprian Pop-Began

Medic ginecolog

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul